SoMo Borac je mesto gde se okupljaju digitalni profesionalci na Weekend Media Festivalu na kojem se nagrađuju najbolji radovi iz mobilnih i kategorija društvenih mreža. U žiriju koji je ocenjivao radove sastalo se 18 digitalnih stručnjaka iz cele regije u petak, 12. septembra, i tokom celog dana u prostorima Algebre odlučivali o najboljima. Ove godine zabeležen je rekordan broj prijava – njih čak 135, što je za 35 prijava više u odnosu na prošlu godinu.

Najviše prijava bilo je u kategoriji SoMo Face37, zatim slede SoMo Content s 20 prijava i There’s not A Problem That I Can’t Fix, Cause I Can Do It In The Mixsa 17 prijava. Aplikacija s velikim A imala ih je 16, Hodam i gledam te Viralni blockbuster 11, CM godine 13, a SoMust Have 10 prijava.

”Jako smo zadovoljni ovogodišnjim brojem prijava”, rekla je Ružica Vrdoljak iz organizacije SoMo Borca, ”no, pre svega njihovom kvalitetom”. ”Pred žirijem je bio stvarno težak posao, jer smo imali velik broj odličnih radova, kao i samih prezentacija. Znatno se povećao broj prijava u mobilnim kategorijama, što jasno pokazuje da idemo jače prema mobile first strategiji.”

”Puno više prijava dolazi iz cele regije i kvaliteta je strahovito narasla”, rekao je Davor Runje iz Drapa, jedan od članova žirija, dok je Milica Cetinić iz Jasno i glasno zaključila kako je ”gušt gledati šta je digitalna industrija radila u celoj regiji”. Luka Abrus iz Pet minuta otkrio je kako ”žiriranje nije teško, jer se radi o zanimljivim i inovativnim projektima”, dok je Tomislav Krištof iz Algebre nadodao ”da su svi radovi vrlo dobri, ali da osciliraju u načinu prezentacije”.

Kako je bilo na žiriranju pogledajte u videu:

Dodela SoMo Borac nagrada održaće se u subotu, 20. septembra, u 12:30 sati na Weekend Media Festivalu u dvorani Vikendica, gde će posetioci imati priliku da pogledaju najbolje regionalne radove u Social i Mobile kategorijama.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.