Osamnaest članova regionalnog SoMo Borac žirija saglasno je da je, osim naravno kvalitetnog rada, i prezentacija ključ pobede. Baš zato, donosimo savete kako napraviti dobru prezentaciju za SoMo Borac!

Davor Runje suosnivač agencije Drap kaže: “Manje je više: budite kratki, budite jasni i nemojte prezentaciju zatrpavati nepotrebnim informacijama. Veći efekat imaju kratke prezentacije nakon koje želimo saznati više o kampanji, nego kad članovi žirija žale što su ugasili svoje mobilne telefone već na pola prezentacije”.

davor runje

Lea Stanković, digital creative manager u Communisu, smatra da je tajna” pre svega u dobroj ideji koju onda prezentujete na efektivan način tako da je svima jasno koji ste problem rešili, kako i koji su rezultati vašeg rešenja.

Lea Stanković-photo-600x340

Nikola Barać CEO agencije Huge Media misli da je važno – sve. “Kako sam i prošle godine bio član žirija i detaljno se bavio svim prijavljenim projektimana osnovu tog iskustva mogao bih da posavetujem sve koji se prijavljuju na SoMo Borac –BITNO JE SVE! Prvo i osnovno, ne prijavljujte rad da bi ste samo pobedili – bitno je da se ‘izmerite’ sa drugima, uvidite svoje mesto pod suncem, kako bi ste dalje mogli da napredujete. Kada su konkretne stvari u pitanju, za početak vaš rad mora da ima smisla, ideju, hoću reći, dobru temu kako se ne bi desilo ono staro iz osnovne škole ‘uradio si dobar zadatak, ali si promašio temu’ :) Zatim ide realizacija i, naravno, rezultati. Na kraju ovo sve treba dobro predstaviti u prezentaciji bez suvišnih elemenata. I preterivanja, jer se na taj način najlakše izgubi nit i poenta šta ste hteli da pokažete/kažete. Jednom rečju, vodite računa da ne preradite rad.”

nikola-barać

Milica Cetinić, account director u Jasno&Glasno, napominje: “Bilo da ćete svoj rad, projekat ili kampanju prijaviti u formatu videa ili prezentacije, nemojte zaboraviti navesti ključne elemente rada koji se evaluiraju i koji su neophodni za prijavu – postavljene izazove, ciljeve, rešenja i rezultate koje je projekat ostvario.

Milica_Cetinic-600x340

Svaki od navedenih segmenata jasno tekstualno obrazložite, ali i adekvatno vizuelno oplemenite kako bi se stekao što bolji uvid u prijavljeni rad, tok njegovog nastanka, sprovođenja, prevladanih izazova i ostvarenih rezultata do same prijave za nagradu SoMo Borac.

Ukoliko je ono što prijavljujete za pojedinu kategoriju jedinstveno (u regiji), ne propustite to posebno istaknuti. To je ono po čemu ćete se i tokom žiriranja izdvojiti od ostalih i ostati upamćeni.

Specifičan ton komunikacije, dodatan trud oko sadržaja, izrazito velik community ili broj korisnika pojedine aplikacije… Naglasite svoju posebnost kako bi i žiri bio svestan toga! Stand out! I prikažite to konkretnim primerima i pričama iz, na primer, vašeg communityja.

S obzirom na to da će radove ocenjivati osobe koje se svakodnevno bave social i mobilnim projektima, nema potrebe za dodatnim obrazloženjima osnovnih pojmova koji se odnose na social i mobile industrije.

U krajnjem – rezultati su ono što svaki rad, projekat ili kampanju čini uspešnom (ili neuspešnom). Sumirajte, jasno i atraktivno prikažite one informacije koje najbolje odražavaju uspeh svakog od segmenata prijavljenog rada.

Prijave na SoMo Borac traju do utorka, 9.9. a prijave možete poslati preko zvanične web stranice.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.