Euforija kojom se već godinama širom sveta dočekuje novi model iPhone telefona u ponoć, 31. oktobra, najzad stiže i u Srbiju. Međutim, iako najavljivan, nijedan model iPhone telefona još neko vreme neće biti dostupan korisnicima Vip Mobile mreže. Razlog? RATEL, i propisi. 

Saopštenje koje smo dobili iz kompanije Vip Mobile glasi:

Vip mobile je do ovog trenutka, kao članica Telekom Austria Grupe, uvezao veliku količinu iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 plus telefona koji se trenutno nalaze u našem magacinu u Beogradu. To su originalni iPhone uređaji sa deklaracijom Evropske unije, identični onima koji se prodaju širom Evrope i na 7 tržišta Telekom Austrija Grupe.

Kad smo danas krenuli sa isporukom uređaja u Vipove radnje, obavešteni smo da RATEL-ova Potvrda o usaglašenosti iPhone za tržište Srbije zahteva da uređaji imaju određeni serijski broj, što nas dovodi u poziciju da na dan planiranog početka prodaje moramo da vratimo ocarinjeni kontigent uređaja sa deklaracijom Evropske unije i zamenimo ih onima sa zahtevanim serijskim brojevima.

Napominjemo da smo pripremili veoma konkurentnu i primamljivu ponudu za iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 plus, kojom će naši korisnici biti veoma zadovoljni. Takođe, spremni smo i za najbolju korisničku podršku jer su sva tri modela uspešno testirana u Vip mreži.

Izvinjavamo se korisnicima i obećavamo da ćemo dati sve od sebe da u najkraćem roku uvezemo nove uređaje.

Nejasno je čijim propustom, namernim ili slučajnim, je došlo do odlaganja prodaje, s obzirom na to da druga dva operatera, Telekom Srbija, odnosno m:ts, i Telenor Srbija, nemaju ovih problema sa uređajima.

PROČITAJTE i naše utiske o iPhone 6 telefonu.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.