Najpoznatiji brend gaziranih napitaka na svetu, Coca-Cola, najavljuje svoj ulazak na tržište mleka od narednog meseca. Međutim, kako prenosi britanski Independent, Coca-Cola ne želi da samo prepakuje mleko koje postoji na tržištu, već želi da ponudi mleko čiji će sastav biti visokoproteinski i sa visokim sadržajem kalcijuma, a niskog sadržaja (mlečnog) šećera – a za to zadovoljstvo će vam naplatiti duplo više nego drugi proizvođači mleka.

Mleko pod nazivom Fairlife naći će se u prodaji u Sjedinjenim Američkim Državama od decembra, a iz Coca-Cole naglašavaju da će se proizvoditi na održivim farmama po “veoma brižnim procesima” i uz “vlastite procese filtriranja mleka”. Ovaj detalj je veoma važan za američko tržište, s obzirom na to da se najveći deo mleka koje se prodaje na tržištu SAD proizvodi od krava koje su zatvorene u malom prostoru tokom cele godine, u veoma lošim uslovima.

Fairlife mleko će proizvoditi 92 porodične farme, a obećavaju da će “slediti najviše standarde kvaliteta proizvodnje mleka, agrikulturne održivosti i životinjskog komfora”.

Nepobitna činjenica je da prodaja gaziranih napitaka iz godine u godinu opada na svetskom nivou, a Coca-Cola, čini se, traži svoju “izlaznu strategiju”. Da li to može biti mleko, ili je bolje da se posvete cvojoj zdravoj (zdravijoj?) opciji – Coca-Cola Life?

 

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

3 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.