marketingITD je zvanično počeo sa radom 1. decembra 2012. godine, i nakon 15 meseci smatram da je red da podelimo svoju statistiku (ponovo) sa vama. Kako smo nastali i odakle naziv, logotip i ostalo, pisala sam u tekstu objavljenom za prvu godišnjicu, tako da ću taj deo ovog puta preskočiti.

Za prethodnih 15 meseci imali smo 145 000 jedinstvenih poseta – to je 50 000 novih jedinstvenih poseta za poslednja 3 meseca, i 650 000 pregledanih stranica (210 000 novih od 1. decembra do 1. marta). Dakle, trećinu ukupno ostvarenog saobraćaja čine posete za poslednja tri meseca, sa čim sam i više nego zadovoljna, jer pokazuje da rastemo i razvijamo se.

Najbrojniji su nam čitaoci iz Srbije, to je 70 odsto vas, zatim iz Bosne i Hercegovine 12 odsto, iz Hrvatske vas je 5 odsto, i iz Crne Gore 3 odsto. Najviše je onih koji se nalaze u Beogradu (43%), zatim u Novom Sadu (10%), iz Kraljeva dolazi vas 5%, iz Niša 4% i iz Zagreba, Sarajeva i Banja Luke po 3%.

Što se tiče brendova koje tražite na Google pretraživaču i tako dođete do nas, najčešće su to Coca-Cola, Air Serbia, BitCoin, Tuborg, Vip Mobile, Argeta, Bakina tajna, Heineken i Nivea.

Sve ovo, i još ponešto,  pogledajte u infografiku za koji je zaslužan Strahinja Todorović (@babastraja), a kojem sam neizmerno zahvalna što je ove dosadne crno-bele brojke pretvorio u preglednu ilustraciju:

marketingITD-Infografik-15-meseci-statistika

Kada je u pitanju najčitaniji sadržaj, to su redom sledeće stranice:

  1. Naslovna stranica – www.marketingITD.com
  2. WestJet: Božićno čudo na aerodromu
  3. Želite li da radite u Heinekenu? Da li biste prošli njihov razgovor za posao?
  4. m:tel – Ne igrajte se gluvih telefona
  5. “Kada bi samo na sekundu…”: Najemotivnija kampanja u 2013. godini
  6. Možete li da rešite ovih 55 LEGO zagonetki?
  7. Kako izgleda kada prava dama reklamira sprej za eliminisanje neprijatnih mirisa iz WC-a?
  8. Slučaj „lažne mame i paštete“: Šta o svemu kaže Argeta?
  9. Kategorija: Knjige
  10. Kalendar

Dakle, od 10 stranica, 6 su reklame, među njima i jedna iz regiona – a to i jeste ono što najviše radimo: prenosimo vam inspiraciju – najbolje reklame sa svih strana sveta. Zanimaju vas knjige za koje pišemo recenzije, što je veoma bitno, jer znači da i dalje ima onih koji smatraju da vredi čitati i nešto više od tekstova na internetu. Takođe, zainteresovani ste i za događaje u regionu, što pokazuje i to da je Kalendar 10. najposećenija stranica na blogu marketingITD.

Što se statistike tekstova tiče, zaključno sa 19. martom objavljeno je ukupno 780 tekstova, što je 199 novih od 1. decembra. Najviše sam ih objavila ja, ravno 516 (139 novih, od 1. decembra do 19. marta), a 148 su prenešene (i modifikovane) press objave. Tamara je ukupno napisala 28 tekstova. Dragana ima 20, Miloš 19, Aca 15, Dunja 14,  a Đorđe 8. Nikola ima dva teksta, a ostali po jedan.

I ovaj tekst završiću kao i pregled dvanaest meseci postojanja marketingITD-a:

Naiskrenije bih vas zamolila odvojite nekoliko minuta da u komentarima napišete šta je to što biste vi više voleli da čitate na ovim stranicama.

Umesto p.s.

Kao što ste mogli videti iz spiska autora i broja njihovih tekstova – dajemo šansu svima koji žele da se oprobaju. Neko napiše jedan tekst i shvati da to nije za njega, neko napiše pregršt dobrih tekstova u kratko vreme, pa se onda povuče, a neki pišu povremeno, kad imaju o čemu i vremena za to.

Ukoliko želite da se oprobate, ne ustručavajte se da pošaljete tekst na info[at]marketingitd.com – ne obećavam da će svaki poslati tekst biti objavljen, ali će sigurno biti pročitan. 

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

6 komentara

  • Sve pohvale, super ste, redovno pratim. Ako nista drugo, iz Bora imate jedan stoti procenat ulaza na vas sajt.
    Meni se jako dopada ovo sa reklamama, objava dogadjaja i naravno recenzija knjiga.
    Verujem da bi posetu povecala kategorija u kojoj bi bio osvrt na neki feshion dogadjaj ili food, iskljucivo sa licnim stavom, bilo kritika, bilo pohvala ili samo izvestaj.
    Srecno!

  • Jedan od zaista retkih sajtova na koji kada uđem nikada ne zažalim, svaki tekst napisan baš kako treba. Zaista je uživanje pratiti vas ;)

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.