Blog je mrtav – živeo blog! Na svakih nekoliko meseci pojavi se priča da su društvene mreže ubile blogove (i novine, i TV i ostatak weba), pa ipak, blogovi opstaju uprkos svemu i svima. Možda zvuči neverovatno, ali svaka treća web stranica na svetu je blog. Čak tri od četiri internet korisnika redovno čitaju blogove, a svakog dana objavi se blizu 3.000.000 blog postova. Pet od šest internet influensera su blogeri, a na njih najveći uticaj vrše opet – drugi blogeri.

Blogosfera bivše Jugoslavije se do 2008. godine eksponencijalno razvijala. U to vreme je brojala do čak 1.000.000 blogova. Ali o blogovima u regionu danas znamo manje nego ikada. Blogeri, ne znamo kako ste, a to je važno!Dragana Đermanović

Zbog toga što nije poznato zbog čega regionalni blogeri ne pišu češće, da li se osećaju sigurno da objave šta god žele, imaju li podršku prijatelja i od koga trpe pritiske (ukoliko ih trpe), kao ni koliko ima blogova, na kojim su platformama, da li su blogeri i blogerke upoznati sa svojim pravima, koliko često su ta njihova prava ugrožena… sprovodi se istraživanje #BLOGOMETAR15 Prometric servisa i Centra za edukaciju Pro educa, kao projekat PR Pepper Communications agencije.

Za BLOGERE:

Potrebno je svega petnaestak minuta da učinite mnogo za svoj i ostale blogove u regionu:

  1. Popunite istraživanje klikom na ovaj LINK
  2. Napišite blog post kopirajući tekst o Istraživanju (ceo tekst koji možete kopirati i objaviti na svom blogu, baner, kao i ilustracije možete preuzeti sa ove adrese)
  3. Podelite link do ovog teksta uz oznaku #Blogometar15 na društvenim mrežama klikom na odgovarajuću ikonicu na kraju ovog teksta.

Detaljne rezultate u različitim formatima biće podeljeni javnosti, naravno uz zadržavanje anonimnosti svakog ispitanika. Za sva pitanja pišite na blogometar@proceniweb.com

Hvala na solidarnosti!

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.