Prva verzija popularne društvene igre MONOPOL tematski posvećena jednoj državi biće MONOPOL Srbija. Kako bi od građanki i građana Srbije čuo šta je to što oni predlažu za polja na tabli ove igre, gospodin MONOPOL (Mr. MONOPOLY) će i lično doći u Srbiju, a izlazak edicije MONOPOL Srbija na tržište očekuje se u novembru ove godine.

Svako može da nominuje svoja omiljena mesta, obeležja i lokacije koja će postati vlasnički posedi na tabli, putem Facebook stranice MonopolySerbia [u trenutku pisanja ovog teksta navedena stranica nije bila dostupna, očekujemo da bude onog trenutka kada konkurs bude zvanično otvoren, dakle, 1.4., prim.aut.] ili na email srbija@winningmoves.co.uk od prvog aprila, kada se konkurs zvanično otvara.

Monopol tabla poseduje 22 polja grupisana po kriterijumima u osam zona“, izjavio je Lazar Vuković, direktor odeljenja za razvoj MONOPOL-a. „Izuzetno se radujemo da vidimo najbolje predloge iz kategorija „nasleđe”, „zabava”, „umetnost”, „sport” i „festivali” koji verodostojno predstavljaju Srbiju“, dodao je Vuković.

Kreatori igre će izabrati najzanimljivije predloge koji će biti na tabli MONOPOL Srbija. Konkurs za davanje predloga će biti otvoren od 1. do 30. aprila 2015. godine, a glasanje za pobedničke predloge će trajati četiri nedelje. Pobednik – kreator najboljeg predloga, biće pozvan da na odabranoj lokaciji u gradu svečano otkrije ploču u zemlji sa natpisom MONOPOL Srbija 2015.

Za kraj, i malo zanimljivosti o ovoj igri:

  • Najduže igrana MONOPOL partija je trajala  neprekidno 70 dana.
  • Tokom Drugog svetskog rata u Nemačkoj igra je služila da se zarobljenicima prokrijumčare mape za bekstvo, kompasi i prave novčanice sakrivene u igri.
  • Igra MONOPOLje korišćena za snimanje filma „Velika pljačka voza”. U sceni kada se okrivljeni kriju od policije oni igraju MONOPOL sa pravim novcem.
  • Među najtraženijim verzijama ove igre su „Čarobnjak iz Oza” i „Elvis Presley” edicija.
  • Od 1935. godine proizvedeno je šest milijardi zelenih kuća i dve milijarde crvenih hotela.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.