Brojke koje kažu da je Webiz do sada imao 1 000 posetilaca, 60 predavača iz zemlje i regiona i 90 pokrivenih tema o internet poslovanju svakako su ove godine porasle, ali ih daleko premašuje broj impresija posetilaca, predavača i učesnika. Nastavljajući sa poslovnom edukacijom, radionicama i konferencijskim delom koji predstavlja najjaču kariku ove sada već ozbiljne konferencije o kojoj se u regionu dosta govori, Zrenjanin je, zahvaljujući Webizu, tokom par dana bio centar online, IT i digitalnog sveta.

Ove godine program nije bio namenjen samo ljudima iz IT industrije, pa su sva tri smera Webiza pratila teme iz oblasti marketinga, privrede, fotografije, mobilnih tehnologija, ljudskih resursa, veština poslovanja, gejming industrije i ekonomije.

Uz kompanije Dijamant, IDEA, Jana, Levi 9, Homepage, Frikom, Telekom Srbija, TAG Media, Engineers i uz podršku grada Zrenjanina i Erste banke kao i mnoge druge sponzore i medijske pokrovitelje, Webiz je svojim učesnicima doneo i više od očekivanog.

Učesnicima su približena pitanja offline i online predužetništva, motivacije u kriznim periodima, kulture neuspeha, startup scene u Srbiji, nearshoringa kao outsorcing modela poslovanja i mnogih drugih tema koje su se u interakciji sa publikom nametale same.

Govorilo se o fotografiji u vremenu društvenih mreža, freelance angažmanu, uporištu ideja, transferu rada, razvojnom putu biznisa, primeni videa u marketingu i videu kao zanimanju, čime su interkativne mogućnosti modernih zanimanja stavljene u prvi plan.

Prenosioci kreativnog i primenljivog znanja konferencijskog dela Webiza, ove godine bili su: Vojislav Stefanović, Ivan Brezak Brkan, prof. dr. Vojin Šenk, Miroslav Grbić, Biljana Rakić, Nebojša Lazić, Ilija Studen, Siniša Komlenić, Ivan Trajković, Jan Dolinaj, Radomir Lale Marković, Emil Esov, Pavle Taboroši, Boris Hegediš, Aleksandar Leštarić, Vladimir Lelićanin, Mlađan Antić, Aleksandar Matanović, Igor Gašparević i Aleksandar Sabo.

Sabirajući pisano i doživljeno nakon trećeg Webiz-a, bilo sebično izdvojiti bilo koji utisak, jer je svaki od njih podjednako vredan i važan. Ne verujete? Pogledajte kako izgleda #webiz na Twitteru ;)

O autoru/ki

Ljiljana Đurić

Ubeđena da svet pokreću čiste emocije, kakve god one bile. Veruje da se ništa ne dešava slučajno, a pogotovo ne porazi. Zavisna od adrenalina, komunikacije, bliskosti i kreativnosti. Ne voli rutinu, sredinu i polovinu. Zaljubljena u prirodu, muziku i moć introspekcije. Stalni pratilac intuicije i redak slušalac noćnog radijskog programa.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.