Jedna od najvećih regionalnih Internet i marketing konferencija, Spark.me, održaće se pod generalnim sponzorstvom Crnogorskog Telekoma, 31. maja i 1. juna 2015. godine u hotelu „Mediteran“ u Bečićima. Organizator konferencije je doMEn, agent registracije nacionalnog .ME domena.

Spark.me je interaktivna konferencija posvećena promociji i unapređenju Interneta i svim vrednostima koje globalna mreža donosi javnosti. Ona otključava kreativnost posetilaca, omogućava im učenje od međunarodno priznatih govornika i podstiče ih na nove biznis ideje.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha konferencije, kojoj je prisustvovalo čak 450 ljudi, i svjetski priznatih govornika poput Alfa Rena, jednog od najboljih profesora menadžmenta, preduzetništva i inovacija u Evropi, Dejvida Armana, direktora za globalnu strategiju u Edelmanu, najvećoj nezavisnoj PR agenciji na svetu, Skota Berkuna, autora nekoliko globalnih biznis bestselera, koji je održao preko 500 predavanja širom sveta i Tonija Konrada, poznatog investitora iz Silicijumske doline i direktora about.me, ove godine očekivanja su još veća.

Na konferenciju dolaze imena poput Pankadža Gemavata, jednog od vodećih svetskih autoriteta u oblasti globalne strategije i čoveka koji je postao najmlađi redovni profesor u istoriji Harvardske škole biznisa, Džej Bi Kasardžijana, svetski priznatog stručnjaka u oblasti liderstva i upravljanja promenama i profesora menadžmenta na Babson koledžu i poslovnoj školi IMD u Lozani, Kristofera Fabiana, suosnivača i jednog od lidera svetski poznatog odjeljenja za inovacije u okviru UNICEF, vodeće međunarodne organizacije koja se brine o kvalitetu životnog standarda dece i omladine,

Ramona De Leona, eksperta za društvene medije iz Čikaga i pionira kada su u pitanju online prodaja i upotreba interneta u cilju poboljšanja poslovanja, te Petera Sundea, skandinavskog hakera/aktiviste, kojeg posebno interesuju pitanja autorskih prava u digitalnom dobu, privatnosti na internetu i slobode informacija, a koji je najpoznatiji kao suosnivač kultnog sajta, The Pirate Bay.

Najavljujući ovogodišnju konferenciju Spark.me, Nataša Đukanović, direktorka marketinga kompanije doMEn, naglašava: „Crnogorski Telekom je drugu godinu zaredom prepoznao značaj konferencije i pridružio nam se u njenoj realizaciji, što nam pričinjava ogromno zadovoljstvo. Kroz Spark.me, kompanija doMEn sprovodi program društveno-odgovornog poslovanja, podržavajući razvoj internet zajednice i startap scene u Crnoj Gori i u regionu.

Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, sveta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja. Naša misija je poboljšanje kvaliteta života ljudi, podizanjem nivoa svesti o mogućnostima koje pruža Internet putem edukacije, takmičenja i druženja. Crnogorski Telekom je kao jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u Evropi idealan partner u ostvarivanju ove misije.“

„Raduje nas što smo drugu godinu za redom u prilici da budemo deo konferencije Spark.me, i da podržimo njeno održavanje. Crnogorski Telekom stavlja poseban akcenat na promociju savremenih tehnologija i inovacija, pa je u tom smislu partnerstvo sa Spark.me logičan izbor. Želja nam je da, kao društveno odgovorna kompanija, podržimo ovakve i slične manifestacije na kojima su u prvom planu znanje, inovativnost, kao i promocija preduzetničkih ideja i savremenih tehnoloških trendova. Sigurni smo da će i naše korisnike obradovati ovo partnerstvo i da će mnogi od njih posetiti ovu konferenciju“ – kazala je Varvara Lješković, direktorka marketinških i korporativnih komunikacija u Telekomu.

Karte za Spark.me se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije na adresi www.spark.me, po ceni od 200 eura, do 30. maja. Puna cena karte je 250 eura. Studentske karte, kao motivacija za mlade željne znanja, po ceni od 90 eura, namenjene su studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija svih univerziteta, koji su mlađi od 27 godina, kao i svima onima koji su diplomirali (ili će diplomirati) do maja 2015. Više o konferenciji možete pogledati u našem kalendaru.

O autoru/ki

Aca Todorović

Archaeologist, Metaphysical naturalist, Futurist, Co-founder of trablmejker.com, Cheif Online Editor and Co-founder of Frenzy Spark Magazine Representative @cafebabelbgd. Online content researcher at Investintech. Social Media addict. Science Fiction fan. Savršeno razume srpski, ali mu biografija bolje zvuči na engleskom.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.