Sempler, regionalno takmičenje za najbolje medijske strategije godine, u okviru konferencije SEMPL ove godine će se održati trinaesti put. Za nagrade medijskih uspeha godine svake godine konkuriše više radova iz jadranskog regiona; prošle godine su se takmičile agencije, oglašivači i mediji iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bugarske. Glavnu nagradu, veliki sempler za najbolju medijsku strategiju godine, međunarodni stručni žiri je prošle godine dodelio višemedijskoj akciji, koja je imala veliki odjek, »Živim lajf« sa reperom Zlatkom, ambasadorom robne marke Sveta vladar Nove KBM, koju su koncipirali i izveli u agencijama Pristop, Renderspace i Pristop Media.

Kako bi još sveobuhvatnije zahvatili nove komunikacione kanale i medijske formate, organizator konferencije SEMPL, Media Pool, u ovogodišnje takmičenje za Semplere uvodi nekoliko novina. Uz postojećih šest takmičarskih kategorija (strateško korišćenje medijskog interneta, inovativno korišćenje komunikacionog kanala, najbolja ciljana akcija, najbolja iskustvena akcija, najbolja upotreba digitalnog okruženja i najbolja akcija na društvenim mrežama) pridružiće se i tri nove: najbolja upotreba mobilnog okruženja, najbolja upotreba podataka i najbolji novi medij/medijski format.

U novu kategoriju najbolja upotreba mobilnog okruženja moći će da se prijave projekti koji uspeju da domišljato i inovativno dođu do potrošača i uključe ih pomoću bilo kog mobilnog kanala. U ovu kategoriju spadaju mobilni mediji svih vrsta, uključujući mobilne aplikacije, mobilne strane, sadržaje, kreirane za mobilne uređaje, i svi oblici mobilnog oglašavanja. Žiri će tražiti akcije koje su pomoću jasnih polazišta iskoristile mobilno okruženje tako da su ostvarile odlične rezultate i/ili visok stepen uključenosti potrošača.

U kategoriji najbolja upotreba podataka za nagrade će se takmičiti projekti koji dokazuju, kako su baze podataka ili izvršena istraživanja (kvalitativna i kvantitativna) uticala na medijsko planiranje i izvođenje projekta, a pri tom odlučujuće uticala na rezultat akcije.

U treću novu kategoriju najbolji novi medij/medijski format spadaju novi mediji i novi formati u medijima koji oglašivačima omogućavaju bolju, inovativniju odnosno diferencijalnu komunikaciju sa potrošačima. Projekte mogu da prijavljuju medijske kuće, produkcione kuće, agencije i sl.

»Primećujemo da u celom jadranskom regionu, kome je namenjeno takmičenje Sempler za najbolje medijske strategije godine, nastaje izuzetno mnogo dobrih projekata. Proširenjem takmičarskih kategorija želimo da podstaknemo prijavu radova kako bi mogli da nagradimo još više odličnih strategija. U narednim godinama planiramo da dodamo još više kategorija i nagrada tako da će utakmica za Semplere biti još zanimljivija,« rekla je Valerija Prevolšek, predsednica SEMPL-a i direktorica Media Poola.

Agencije, medijski stratezi, oglašivači i mediji moći će svoje istaknute medijske projekte da prijavljuju na takmičenje Sempler od 1. septembra 2015. nadalje.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.