Nakon intenzivnih 48 sati javnog hakatona, žiri je proglasio 20 finalista Superste programa donacija Erste Banke, namenjenog mladima koji su zainteresovani da društvo razvijaju i menjaju na bolje. Konačnu odluku o deset pobedničkih projekata doneće javnost putem glasanja na portalu Superste.net koje je otvoreno do 28. septembra. Za realizaciju najboljih projekata izdvojeno je 500 hiljada dinara i obezbeđena mentorska podrška.

Prošle nedelje tokom dva dana predstavnici 40 neformalnih i formalnih grupa, kao i drugih organizacija imalo je priliku da dodatno usavrši svoje projekte u saradnji sa posvećenim mentorima Superste programa – uglednim stručnjacima iz oblasti preduzetništva, programiranja, marketinga, ekonomije, nauke, kulture. Svi pojedinačni timovi su zahvaljujući nizu mentorskih predavanja i njihovim direktnim savetima i komentarima dodatno precizirali i oblikovali svoje projekte. Nakon produktivnog rada, projekti su na završnom događaju Ideodrom predstavljeni pred žirijem u sastavu: Zoran Stanojević (novinar RTS-a), Dejan Nikolić (Njuz.net), Mia David (profesorka Arhitektonskog fakulteta u Novom Sadu), Milica Pekić (Asocijacija nezavisne kulturne scene Srbije) i Vasil Hadžimanov (džez umetnik).

Žiri Superste programa

Žiri Superste programa

„Veliko je zadovoljstvo videti entuzijazam i kreativnost sa kojim ovi mladi ljudi, učesnici završne faze Superste programa, pristupaju svojim idejama o unapređenju zajednice. Oblasti koje se ističu kao one kojima je razvoj neophodan svakako predstavljaju edukacija mladih i obogaćivanje kulturnih sadržaja. Pozivam zajednicu da iskoristi priliku i aktivno se uključi u finalni izbor pobedničkih projekata. Budno ćemo pratiti glasanje! Promene sada zavise od toga šta javnost prepozna kao ključne probleme za koje projekti nude rešenja“, rekla je Jelena Vasilev, koordinatorka Superste programa.

Program donacija Superste je razvijen i realizuje se u saradnji sa Fondacijom Dokukino.

Predstavljanje projekata i proglašenje najboljih projekata dostupno je na ovom linku.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.