Rok za za ovogodišnje SEMPLER takmičenje za najbolje medijske strategije traje do 6. novembra, do kada sve zainteresovane agencije, medijski stratezi, oglašivači i mediji mogu prijaviti svoje radove. Sempler takmičenje je deo najveće regionalne konferencije medijskih trendova SEMPL, koja će se ove godine održati 26. i 27. novembra u Portorožu, Slovenija.

Ov godine, takmičenje je prošireno za još tri nove takmičarske kategorije, pa će učesnici, osim postojećih šest kategorija (strateško korišćenje medijskog interneta, inovativno korišćenje komunikacionog kanala, najbolja ciljana akcija, najbolja iskustvena akcija, najbolja upotreba digitalnog okruženja i najbolja akcija na društvenim mrežama) imati priliku da osvoje nagrade i u kategorijama: najbolja upotreba mobilnog okruženja, najbolja upotreba podataka i najbolji novi medij/medijski format.

U novu kategoriju najbolja upotreba mobilnog okruženja moći će da se prijave projekti koji uspeju da domišljato i inovativno dođu do potrošača i uključe ih pomoću bilo kog mobilnog kanala. Žiri će tražiti akcije koje su pomoću jasnih polazišta iskoristile mobilno okruženje tako da su ostvarile odlične rezultate i/ili visok stepen uključenosti potrošača.

U kategoriji najbolja upotreba podataka za nagrade će se takmičiti projekti koji dokazuju, kako su baze podataka ili izvršena istraživanja (kvalitativna i kvantitativna) uticala na medijsko planiranje i izvođenje projekta, a pri tom odlučujuće uticala na rezultat akcije.

U treću novu kategoriju najbolji novi medij/medijski format spadaju novi mediji i novi formati u medijima koji oglašivačima omogućavaju bolju, inovativniju odnosno diferencijalnu komunikaciju sa potrošačima.

Za najuspešnije medijske strategije, svake godine konkuriše više radova iz jadranskog regiona; prošle godine su se takmičile agencije, oglašivači i mediji iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bugarske. Glavnu nagradu, veliki sempler za najbolju medijsku strategiju godine, međunarodni stručni žiri je prošle godine dodelio višemedijskoj akciji, koja je imala veliki odjek, »Živim lajf« sa reperom Zlatkom, ambasadorom robne marke Sveta vladar Nove KBM, koju su koncipirali i izveli u agencijama Pristop, Renderspace i Pristop Media.

Odluku o najboljim stratgijama će udruženim snagama doneti:

  • Marko Vičič, partner i izvršni kreativni direktor u Futuri DDB,
  • Nermina Kelić, direktorka agencije Universal Media Sarajevo iz BiH
  • Damir Ciglar, osnivač i direktor hrvatske agencije za oglašavanje Imago
  • Filip Dimitrov, direktor za upravljanje odnosima sa naručiocima u makedonskoj agenciji za oglašavanje New Moment
  • Katja Kek, izvršna direktorka za marketing i razvoj u preduzeću Mercator
  • Ksenija Latković Kozarac, izvršna direktorka medijske agencije OMD iz Hrvatske
  • Joško Mrndže, regionalni direktor u preduzeću Google Adriatics iz Hrvatske
  • Gordana Periškić, izvršna direktorka marketinga u hrvatskoj Podravci
  • Toni Tomašek, kreativni direktor u grupi Publicis Slovenija.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.