When:
29/11/2015 – 30/11/2015 all-day
2015-11-29T23:00:00+00:00
2015-11-30T23:00:00+00:00
Where:
Hotel Crowne Plaza
Belgrade
Serbia
Cost:
od 5.000 RSD
2. Poslovni forum „Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije“ @ Hotel Crowne Plaza | Belgrade | Vojvodina | Serbia

Drugi po redu Poslovni forum „Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije“, koji organizuju Color Press Group i Centar za edukaciju „Pro Educa“, održaće se 30. novembra u hotelu Crowne Plaza, u Beogradu. Cilj ovog foruma je okupljanje, razmena iskustava i znanja među privrednicima i najpriznatijim stručnjacima u ovoj oblasti iz Srbije i regiona. Pored osnivača, vlasnika i menadžera porodičnih firmi, forum će okupiti i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, gradonačelnike, načelnike privrednih odeljenja opština i gradova širom Srbije, strukovnih udurženja, međunarodnih organizacija, studenata, kao i najznačajnije medije u Srbiji.

Centar za edukaciju „Pro Educa“, već godinama pokušava da usmeri fokus nadležnih na porodične firme, kako bi ih animirali da se bave jednim od najznačajnijih pitanja za privredu. Kod nas ne postoji dovoljno razvijena svest o značaju porodičnih firmi za ekonomiju, posebno ako se ima u vidu  da su to firme koje stvaraju 75% novih radnih mesta na svetu.

Većina kompanija u regionu jugoistočne Evrope koje su, po vlasništvu, u teoriji klasifikovane kao porodični biznisi, nemaju razvijenu politiku porodičnog upravljanja koja bi se bavila pitanjem porodičnog aspekta biznisa i osigurala održivost kompanije kao poslovnog subjekta u vlasništvu porodice  i pod njenim rukovođenjem. Stanje porodičnih firmi u Srbiji ne zaostaje u ovoj statistici. Zbog toga je ovaj Poslovni forum prepoznat kao veoma važan događaj, jer predstavlja priliku da se vlasnici i rukovodioci porodičnih firmi upoznaju sa daljim mogućnostima za edukaciju, programima unapređenja poslovanja i ekspertsku podršku u oblasti upravljanja porodičnim firmama.

Prisutni će imati priliku da čuju vlasnike uspešnih porodičnih firmi, vodeće stručnjake u oblasti ekonomije, upravljanja promenama, menadžmenta i kriznog menadžmenta, poput Veselina Jevrosimovića, Borisa Vukića, profesora dr Jake Vadnjala, mr Natalije Pekić, mr Roberta Ličena i mnoge druge.

 

Kroz predavanja i panel diskusije govornici će ponuditi i konkretna rešenja za neke od zajedničkih izazova sa kojima se suočavaju sve porodične firme u Srbiji. Prenos vlasništva s prve na drugu generaciju, angažovanje neporodičnih menadžera, nedovoljno razvijen sistem odlučivanja, nepostojanje strategije nasleđivanja i aktuelni tržišni uslovi poslovanja samo su neke od tema ovogodišnjeg foruma.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.