When:
26/03/2014 – 28/03/2014 all-day
2014-03-26T00:00:00+01:00
2014-03-29T00:00:00+01:00
Where:
Portorož
Slovenija
Contact:
+386 1 439 60 54
23. Slovenački oglašivački festival - SOF @ Portorož

Glavna nit dvadeset trećeg Slovenačkog oglašivačkog festivala (SOF), koji organizuje Slovenska oglašivačka komora, su nove prilike i novi odnosi na slovenačkom oglašivačkom tržištu. Promene su pokretač posla: u svetu koji se stalno menja sve smo više povezani i sve više zavisimo jedni od drugih.

»Poslovni i komunikacijski uspesi su rezultat pravih odnosa – odnosno pravog odnosa između brendova i potrošača, između rizika i opreza, između razuma i emocija, između upotrebe tehnologija i originalne kreativnosti… Na 23. SOF-u ćemo zato postaviti pitanja o tome kakav odnos imaju robne marke i potrošači, kakav je odnos između kreativnosti i efikasnosti, kako sastavljamo efikasne komunikacijske timove, da li je za uspeh od odlučujućeg značaja upotreba tehnologije ili još uvek veći efekat ima dobra priča,« najavljuje Barbara Modic, direktorica agencije Pristop Media i predsednica 23. SOF-a.

U toku tri festivalska dana, delegati će imati prilike da čuju predavače iz celog sveta, a neki od njih su:

Kentaro Kimura je izvršni kreativni direktor i suosnivač kompanije Hakuhodo Kettle iz Tokija, koja je osvojila 13 lavova na prošlogodišnjem Kanskom festivalu. U Kanu, Kentaro Kimura osvojio je publiku svojim predavanjem pod nazivom “1+1=3: Formula za kreativne alhemičare“.

Geoffrey Hantson je izvršni kreativni direktor u kompaniji Duval Guillaume Modem sa sedištem u Antverpenu (Belgija) od 2006. godine. Od te godine, agencija je dobila brojne međunarodne Grand Prix nagrade, zlatna i srebrna priznanja na svim velikim svetskim festivalima (Cannes, Eurobest, Clio, One Show…). U protekle dve godine, ova agencija uspela je da osvoji 25 kanskih lavova, od kojih je 11 zlatnih, a proglašeni su i agencijom godine u kategoriji medija.

Učesnici festivala imaće prilike da čuju i Claudio Navarro, menadžerku za marketing i komunikacije za Centralnu i Južnu Evropu u kompaniji Coca-Cola, koja je, između ostalog, zadužena za izradu marketinških strategija za sve ključne brendove kompanije u 23 zemlje regiona. Učesnicima 23. po redu SOF-a predstaviće se i dr Ian Sutherland, zamenik dekana za istraživanja i šef doktorskih studija na IEDC – Bledskoj školi menadžmenta, čiji je rad usmeren na upravljanje, kreativne i strateške procese i razvoj kreativnosti zasnovan na liderstvu, ali i dr Christophera Engla, generalnog direktora kompanije Brand: Trust i stručnjaka za brendiranje i marketing turističkih destinacija, čiji je projekat “Südtirol umbrella brand”, koji je prepoznat kao primer dobre prakse u svetu. Na ovogodišnjem SOF-u predavanje će održati i Lazar Džamić, direktor za strateško planiranje u kompaniji Kitcatt Nohr Digitas, koji je jedan od najiskusnijih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji.

O autoru/ki

marketing ITD

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.