When:
06/04/2016 – 08/04/2016 all-day
2016-04-06T22:00:00+00:00
2016-04-08T22:00:00+00:00
Where:
Hotel Kempinski
Portorož
Slovenia
Cost:
od 230 EUR
Contact:
Festivalska pisarna SOF
25. SOF - Slovenački oglašivački festival @ Hotel Kempinski | Portorož | Piran | Slovenia

Najvažniji događaj slovenske komunikacijske struke donosi značajne promene u godini u kojoj obilježava svoju 25-godišnjicu. Seli se na novu lokaciju u središte Portoroža (Hotel Kempinski) i predstavlja obnovljen takmičarski program koji prijaviteljima nudi 13 takmičarskih grupa, među kojima i dve potpuno nove – Velika nagrada za društveno dobro i nagrada za zanatsku odličnost ON SOF. Važna novost ovogodišnjeg takmičarskog programa je i način izbora žirija.

Devetočlani žiri, kojeg vodi Ana Ivandič, nagradiće najbolje radove slovenske oglašivačke industrije. Prijave već traju i završavaju se 11. marta.

U današnjoj masi medija prosečne priče se gube u poplavi sebi sličnih, a ljudi bez problema izbegavaju poruke koje ih ne zanimaju. Ovgodišnji SOF poručuje da je vreme za nove, uspešne priče.

”Verujem da su veliki deo svakog uspeha upravo poruka, priča i sadržaj. Mada ni jako dobra poruka neće biti uspešna sama po sebi ako nema pravi medij, dakle pripovedača priča. Dobar pripovedač zna da ispriča zanimljivu priču pravoj ciljnoj grupi u pravo vreme,” istakla je predsednica ovogodišnjeg SOF-a, direktorica marketinga Dela, Dolores Podbevšek Plemeniti.

Promenjen način izbora žirija

Sastav žirija i imenovanje predsednice žirija ove godine je sasvim drugačije nego proteklih godina. Žiri je u celini pozvan od strane Saveta takmičarskog programa koji je, upravo zbog te odgovornosti, ove godine proširen na devet članova. U žiri su pozvani kako oni koji kreiraju komunikacijska rešenja u slovenačkom prostoru, tako i pojedinci s međunarodnim iskustvom koji žive i rade izvan Slovenije i gde svojim radom žanju uspehe. Devetočlani žiri, koji će voditi Ana Ivandić, direktorica marketinga i kreative u poduzeću Edition Digital, čine: kreator priča Branimir BrkljačSamo Geršak, kreativni direktor u agenciji Luna TBWA, Uroš Goričan, kreativni direktor u Publicis Groupe Slovenija, Anže Jereb, izvršni kreativni direktor u agenciji BBDO Ukrajina i član uprave ADC*UA, Žare Kerin, kreativni direktor u Futuri DDB, Petra Krulc, izvršna kreativna direktorica u agenciji Grey, Slavimir Stojanović, dizajner vizuelnih komunikacija u vlastitom studiju Futro i Jernej Špende, digitalni strateg u agenciji Pristop. Promene takmičarskog programa će tako doneti veću autonomnost i istovremeno veću odgovornost žirija i njegovih članova. SOF na ovaj način staje uz rame većini svetskih festivala.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.