When:
25/09/2015 @ 11:00 – 13:30
2015-09-25T11:00:00+00:00
2015-09-25T13:30:00+00:00
Where:
Fakultet bezbednosti
Belgrade
Serbia
Cost:
Besplatno
Big Data and Cyber Security @ Fakultet bezbednosti | Belgrade | Serbia

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) zajedno sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, Fakultetom bezbednosti, Studentskom unijom ETF-a i Savezom studenata PMF-a, organizuje otvoreno predavanje „Big Data and Cyber Security“.

Predavanje se održava 25. septembra, od 13.00 do 15.30, na Fakultetu bezbednosti, Gospodara Vučića 50, Beograd. 

O tome šta je koncept Big Data, zašto je važan za privatni i javni sektor i kako može da pomogne u suzbijanju savremenih sajber pretnji, govoriće Branko Primetica, zamenik direktora kompanije „EGlobalTech“ i Ana Bader, osnivač korporacije „International Cybersecurity Dialogue“.

Big Data je termin koji označava veliku količinu neobrađenih i nestruktuiranih digitalnih podataka, koji dolaze iz različitih izvora i koji se ne mogu analizirati uz pomoć tradicionalnih tehnika i alata. Za njihovu upotrebu, čuvanje i upravljanje, potrebni su savremeni specijalizovani softveri. 

Danas, privatni i javni sektor u velikoj meri zavise od toga koliko brzo i kvalitetno mogu da obrade velike količine podataka i iskoriste ih za unapređenje svog poslovanja i rada. Budući od velikog značaja za dalji razvoj privrede i društva, Big Data koncept je postao jedan od osnovnih elemenata u borbi protiv savremenih sajber napada. 

Predavanje će biti na engleskom jeziku, a zbog ograničenog broja mesta, molimo sve zainteresovane da se prijave popunjavanjem formulara.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.