When:
14/04/2016 @ 15:30 – 17/04/2016 @ 16:30
2016-04-14T15:30:00+00:00
2016-04-17T16:30:00+00:00
Where:
Hotel Lone
Rovinj
Croatia
Cost:
od 2000 HRK
Dani komunikacija 2016 @ Hotel Lone | Rovinj | Istria County | Croatia

Četvrto izdanje Dana komunikacija, hrvatskog festivala oglašavanja održaće se od 14. do 17. aprila u rovinjskom hotelu Lone u organizaciji HURA-e i IAB-a.

Ovogodišnji Dani komunikacija nude bogat program koji uključuje predavanja vrhunskih svetskih stručnjaka, predstavljanje aktuelnih svetskih trendova, otkrivanje tajni najuspešnijih komunikacijskih kampanja kao i brojne rasprave, radionice i takmičenja.

Posebna novost ovogodišnjih dana komunikacija je platforma “Export Stage” u kojoj će investitor i preduzetnik Nenad Bakić razgovarati s predstavnicima hrvatske kreativne industrije koji su svoje proizvode i usluge uspeli da izvezu van granica Hrvatske.

“Ove godine osim vrhunskih stranih predavača po čemu su Dani komunikacija regionalno prepoznati, želeli smo da ukažemo na uticaj koji kreativne industrije imaju na hrvatsku ekonomiju, kao i na njihov snažan izvozni potencijal. Studija provedena od strane Ekonomskog instituta u Zagrebu je pokazala da kulturne i kreativne industrije, čiji sastavni deo čini i industrija oglašavanja i tržišnog komuniciranja ostvaruju 2,3% bruto nacionalnog dohotka. Ovaj industrijski sektor je izuzetno otporan na ekonomsku krizu i zapošljava više od 42 hiljade ljudi odnosno 3% ukupno zaposlenih u zemlji. Istraživanje koje smo proveli među članicama HURA-e je pokazalo da 91% naših članica već izvozi svoje usluge i proizvode. S obzirom na navedene podatke oglašivačka industrija pokazuje velik potencijal da postane snažan izvozni proizvod i to bi svakako trebalo podržati”, izjavio je Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e, jedan od organizatora Dana komunikacija.

Na Danima komunikacija prvi put će se održati takmičenje za mlade agencijske profesionalce pod nazivom “Young Lions”, koji je deo globalnog takmičenja u sklopu kanskog festivala.

“Ovo takmičenje je jedinstvena prilika za mlade kreativce do 30 godina da se dokažu na nacionalnom, a potencijalno i svetskom nivou. Imaće zadatak da u roku od 24 sata osmisle kampanje u kategorijama print, cyber i design, odnosno 48 sati za kategoriju film. Najbolji od 4 pobednička tima nagradićemo putovanjem na CannesLions 2016. Kampanje se kreiraju za neprofitne, humanitarne ili organizacije civilnog društva, kojima će se svi materijali iz produkcije dati na korišćenje bez naknade, što predstavlja veliku dodatnu vrednost ovog projekta.”, izjavio je Jan Jilek, predsednik IAB-a, jedan od organizatora Dana komunikacija.

Učesnike Dana komunikacija očekuju predavanja vrhunskih komunikacijskih stručnjaka koji dolaze s renomiranih svetskih festivala Cannes Lions i Eurobest.

Na Danima komunikacija održaće se dodele nagrada strukovnih takmičenja Effie, IdejaX i Mixx. Prijave za takmičenje Effie, koje nagrađuje agencije, oglašivače i kampanje koje su postigle izuzetan tržišni uspeh baziran na efikasnosti i strateškom promišljanju komunikacija traju do 3. marta 2016. godine. Žirijem nagrade Effie ove godine predseda Kristijan Gregorić, izvršni direktor za marketing i razvoj kompanije Franck.

IdejaX, nacionalno takmičenje u kreativnosti i ove godine poziva sve hrvatske kreativce i agencije da odmere svoje snage i pokažu svoju kreativnu produkciju i potencijal te da se predstave potencijalnim klijentima. Prijave su otvorene do 25. marta 2016., a žirijem predsedava Siniša Waldinger, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić OM.

Takmičenje Mixx koje nagrađuje najbolje radove u online medijima otvoreno je do 13. marta 2016., a žirijem predsedava Vladimir Končar, iz agencije Studio Revolucija.

Na Danima komunikacija 2016. očekuje se preko 1500 učesnika iz Hrvatske i regije za koje su oganizatori pripremili mnoštvo popratnih sadžaja poput koncerata, izložbi i brojnih drugih prilika za neformalna druženja. I ove godine svi zainteresovani studenti do 26. godina starosti dobijaju besplatnu kotizaciju uz pokazivanje indexa.

 

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.