When:
11/02/2014 @ 11:00 – 16:00
2014-02-11T11:00:00+01:00
2014-02-11T16:00:00+01:00
Where:
Kulturni centar Reks
Beograd
Srbija
Cost:
Besplatno
Diskusija o bezbednijem internetu za decu i mlade @ Kulturni centar Reks

Povodom međunarodnog Dana bezbednog interneta, Fondacija Fond B92 organizuje diskusiju na temu „Učinimo zajedno internet boljim i bezbednijim za decu i mlade“. Diskusija će se održati u utorak, 11. februara u Kulturnom centru „Reks“ sa početkom u 11 časova.

Cilj debate je razmotriti mogućnosti da se škole, roditelji, ali i deca, zajednički angažuju i doprinesu da internet postane bezbednije okruženje za najmlađe korisnike. Debati će prisustvovati predstavnici akademske zajednice, državnih organa, istraživači, mladi korisnici informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i nastavnici osnovnih i srednjih škola iz Beograda.

Na istom mestu, od 15 časova, učenici osnovnih škola biće u prilici da se oprobaju i međusobno nadmeću u igri znanja i memorije na temu bezbedne upotrebe IKT.

Okosnica ovogodišnjih aktivnosti povodom obeležavanja Dana bezbednog interneta 11. februara, održaće se od 12 časova, u maloj sali Doma Narodne skupštine u organizaciji Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Centra za bezbedni internet. Tokom skupštinske debate, učenici završnih razreda osnovne škole iz nekoliko gradova Srbije, izneće svoje stavove i ideje o tome šta deca treba da znaju o bezbednom korišćenju interneta. Pre početka debate, učenicima će se obratiti državna sekretarka Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana MatićVeran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, Saša Živanović, načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, Michael Davenport, šef delegacije EU, pomoćnik ministra prosvete RS, Ljubiša Antonijević i predsednik Narodne skupštine, Nebojša Stefanović.

Dan bezbednog interneta u Srbiji se proslavlja po treći put za redom. Osim u Beogradu, ovaj dan će se nizom dešavanja obeležiti i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Zaječaru.

Međunarodni Dan bezbednog interneta proslavlja se svake godine drugog utorka u februaru.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.