When:
06/10/2015 @ 15:00 – 19:00
2015-10-06T15:00:00+00:00
2015-10-06T19:00:00+00:00
Where:
Centar za kulturnu dekontaminaciju
Belgrade
Serbia
Cost:
Besplatno
Internet pristup u Srbiji: Problemi, izazovi, rešenja @ Centar za kulturnu dekontaminaciju | Belgrade | Vojvodina | Serbia

Pozivamo vas da prisustvojete jednodnevnom skupu „Internet pristup u Srbiji: Problemi, izazovi, rešenja“ koji će se održati u utorak, 6. oktobra 2015. godine Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), Birčaninova 21, sa početkom u 17 časova, a u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ i Internet društva Srbije (ISOC RS).

Program će se odvijati u dva panela:

I – PRISTUP INTERNETU – INFRASTRUKTURA I DIGITALNA PISMENOST U REGIONU
Učesnici panela će se iz različitih uglova baviti pitanjem trenutnog stanja Internet pristupa u Srbiji, kao i strategijama za poboljšanje istog. Neka od pitanja koja će biti otvorena su:

Mehanizmi za bolju penetraciju Interneta u domaćinstvima? Kakvo je stanje infrastrukture i kako je poboljšati (pogotovo kada je reč o ruralnim sredinama)? Kakvi su zakoni koji se odnose na Internet pristup? Postoji li zajednička vizija ministarstva i regulatornih tela za budućnost kada je u pitanju ova tema?

II – PRIVATIZACIJA TELEKOMA SRBIJA I RAZVOJ ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJA
Govoriće se o pitanju privatizacije Telekoma Srbija iz perspektive razvoja širokopojasnog pristupa Internetu i privatnosti kako bismo dali izvesni doprinos informisanijem i razložnijem pristupu ovoj temi. Pored toga, želimo da zadovoljimo i pravo javnosti da zna koji su argumenti u prilog privatizacije uopšte i da se proaktivno uključimo u javnu debatu.

Agenda skupa:

17:00 – 17:15       Uvodna reč: Sanja Pavlović, Internet društvo Srbije (ISOC) i Dušan Stojičević, Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)

17:15 – 18:25       Panel I – Pristup Internetu – infrastruktura i digitalna pismenost u regionu

Moderator: Desiree Milošević (ISOC Board of Trustees)

Učesnici: Jan Žorž (ISOC), Dušan Stojičević (RNIDS), Veljko Mandić (IKOM, privatni operater)

18:30 – 19:00       Pauza

19:00 – 19:30       Internet politike u Evropskoj Uniji – sinopsis
Govori: Frederik Donk (ISOC European Bureau)

19:30 – 21:00       Panel II – Privatizacija Telekoma Srbija i razvoj elektronskih komunikacija

Moderator: Aranđel Bojanović (ISOC Srbija)
Učesnici: Miroslav Joksimović (Sindikat Telekoma Srbija), Vladan Joler (SHARE Fondacija), Slobodan Marković (RNIDS), Miodrag Zec (ekonomista, TBC).

Očekuje se i prisustvo predstavnika Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Skup je otvoren za sve zainteresovane.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.