When:
27/05/2013 @ 18:30 – 21:00
2013-05-27T18:30:00+02:00
2013-05-27T21:00:00+02:00
Where:
Kulturni centar Grad
Beograd
Srbija
Cost:
Besplatno
Mobile Monday Belgrade: Firefox OS @ Kulturni centar Grad

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na sedmi MobileMonday Srbija događaj koji će se održati u ponedeljak, 27og Maja, u Kulturnom Centru Grad, sa početkom u 18.30. Centralna tema će biti Firefox OS i zvanično lansiranje ovog operativnog sistema u Srbiji. Čućemo i kratak pregled dešavanja i trendova u mobilnoj industriji, kao i najavu događaja koje će Mozilla i Telenor organizovati u letnjem periodu.

Gost iz Global Mozilla korporacije će nam održati uvodno predavanje i upoznati nas sa Firefox operativnim sistemom, a tokom samog događaja ćete imati priliku i da isprobate prve uređaje zasnovane na Firefox-u. Predstavnici lokalne Mozilla zajednice će biti tu da odgovore na sva pitanja i prezentuju nam mogućnosti novog OS-a.

Srbija je jedna od prvih zemalja u kojima će uređaji bazirani na Firefox OS-u doživeti premijeru, a o samom lansiranju i njegovom značaju za domaće tržište će nam govoritiNemanja Žilović, Consumer Marketing Direktor Telenora Srbija. Takođe, čućemo i najavu događaja i radionica za developere koje Telenor i Mozilla planiraju za narednih nekoliko meseci.

Ni jedna mobilna platforma nije kompletna bez mobilnih aplikacija, a o najboljim praksama i smernicama za dizajn Firefox OS aplikacija će nam govoriti developeri iz Norveške kompanije Comoyo.

MoMo ne bi bio kompletan bez neformalnog dela rezervisanog za upoznavanje i druženje. Ovog puta, osim samih Firefox telefona sa kojima ćete imati priliku da se poigrate, pripremili smo i prikladne geeky poklone, pa planirajte da se zadržite duže :)

Glavni sponzor događaja je Telenor, a tradicionalno se zahvaljujemo i RNIDS-u koji nas već duže vreme podržava.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.