When:
25/02/2014 – 26/02/2014 all-day
2014-02-25T00:00:00+01:00
2014-02-27T00:00:00+01:00
Where:
Dom Omladine Beograda
Beograd
Srbija
Cost:
Besplatno
Contact:
Aleksandar Borisavljević
Nove tehnologije u obrazovanju @ Dom Omladine Beograda

Sa ciljem unapređenja kvaliteta prosvetnog sistema u Srbiji, British Council organizuje konferenciju posvećenu upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u sistemu obrazovanja, uz želju da pomognu nastavnom i drugom osoblju u srpskim školama, kao i svima koji su uključeni u donošenje obrazovnih politika da osavremene nastavni proces i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. O ovim važnim temama govoriće se na velikoj nacionalnoj konferenciji u Beogradu, a pratiće je i sajamski program u okviru koga će svoja rešenja predstaviti kompanije iz Srbije i Velike Britanije.

Ova konferencija biće organizovana u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Britanskom ambasadom u Beogradu, Privrednom komorom Srbije i drugim partnerima. Zlatni sponzor konferencije je kompanija Klett. Tehnički sponzor konferencije je kompanija Microsoft. Sponzor prijave za učesnike i mobilne aplikacije za konferenciju je TalkB2B.

Konferencija

„Nove tehnologije u obrazovanju – konferencija o upotrebi IKT u školama“ održaće se u Domu omladine Beograda 25. i 26. februara 2014. Na ovom dvodnevnom događaju biće reči o sledećim temama:

  • Strateški pristup i podrška razvoju upotrebe IKT u školama;
  • Tehnologije i oprema – dostupnost i mogućnosti;
  • Digitalni nastavni materijali i rad uz pomoć interneta;
  • Razvoj kompetencija i profesionalni razvoj nastavnika za upotrebu IKT u nastavi;
  • Inovacije u nastavi uz upotrebu IKT;

Teme će biti prezentovane na srpskom jeziku, a učešće na konferenciji je besplatno. Program konferencije će biti realizovan u više sala. Agendu događaja možete da preuzmete ovde.

Uključite se kao učesnik

Pored predavača, British Council želi da u debatu uključi što veći broj učitelja, nastavnika, profesora, direktora škola, načelnika školskih uprava, te se nadaju da će se konferenciji priključiti i školski psiholozi, pedagozi, defektolozi i bibliotekari. Pozivaju se i roditelji i članovi đačkih parlamenata, a svakako bi, kako navode, voleli da čuju i mišljenje svih onih koji su na neki drugi način uključeni u sistem obrazovanja – zaposlene u agencijama, zavodima, organizacijama civilnog društva, izdavačkim kućama, kompanijama zainteresovanim za ovu oblast, sindikatima… Razmenom iskustava, predstavljanjem uspešnih primera kako iz Srbije tako i iz drugih zemalja iz okruženja, pokušaćemo da zajedno dođemo do zaključaka koji će pomoći dalje unapređenje našeg prosvetnog sistema.

Ako vas ova tema zanima i želite da učestvujete na konferenciji, posetite stranicu za registraciju.

Sajamski program

Ovaj događaj će biti izuzetna prilika za sve zainteresovane da se upoznaju sa radom kompanije koje se bave informaciono-telekomunikacionim tehnologijama i obrazovanjem. U sajamskom delu konferencije biće predstavljena hardverska i softverska rešenja i drugi proizvodi koji mogu da se koriste u obrazovanju.

Jednake mogućnosti i različitost

Proces selekcije govornika i učesnika na konferenciji je u skladu sa politikom o jednakim mogućnostima i različitosti.

Ako imate pitanja o bilo kom delu programa koji pripremamo, molimo vas da stupite u kontakt sa našim kolegom Aleksandrom Borisavljevićem.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.