When:
20/05/2014 @ 09:00 – 14:00
2014-05-20T09:00:00+02:00
2014-05-20T14:00:00+02:00
Where:
Hotel M
Belgrade
Serbia
Cost:
11 000 RSD
Contact:
Odgovori na pitanja o novoj domaćoj i EU regulativi za hranu i suplemente @ Hotel M | Belgrade | Serbia

Radionica Odgovori na pitanja o novoj domaćoj i EU regulativi za hranu i suplemente održava se u beogradskom Hotelu M 20. maja ove godine. Svi zainteresovani će na na radionici moći da dobiju odgovore od predstavnika relevantnih državnih institucija iz prehrambenog sektora, kao i od eminentnih predstavnika struke, o regulativama i deklarisanju prehrambenih proizvoda i suplemenata, koje se moraju primeniti do kraja 2014. godine.

Predavači koje organizator IHIS Nutricionizam planira da dovede će u kratkim inicijalnim predavanjima upoznati učesnike sa EU Regulativama (1169/2011; 1924/2006;) SRB pravilnicima (Pravilnik o prehrambenim aditivima (Sl. Glasnik RS 63/2013), Pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane (Sl. Glasnik RS 85/2013), kao i sa novim Pravilnikom o prehrambenim i zdravstvenim izjavama, čije se usvajanje očekuje.

Nakon predavanja biće organizovan Okrugli sto, na kome će predavači i inspektori Ministarstva zdravlja i Ministarstva poljoprivrede, trgovine šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije odgovarati na pitanja prisutnih i razjasniti sve nedoumice oko deklarisaja proizvoda.

Predavači:

mr Branislav Raketić iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije (Tehnika primene Pravilnik o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane);
prof. dr Ivan Stanković sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu (Tehnika primene Pravilnik o aditivima);
mr Raša Milanov/Mirjana Veljković Ministarstvo zdravlje Republike Srbije (O kontroli prehrambenih proizvoda i suplemenata);
Dr Danica Zarić, IHIS Nutricionizam (Tehnika primene Pravilnika o nutritivnim i zdravstvenim izjavama);
dr Lea Pollak iz Zavoda za javno zdravstvo – Zagreb (EU Regulative 1169/2011 i 1924/2006).

Inspektori:

Nenad Vujović – Načelnik Odeljenja poljoprivredne inspekcije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa saradnicima;
Slobodan Vladić – Uprava za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa saradnicima
Sanja Čelebićanin – Načelnica Odeljenja veterinarske inspekcije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Pitanja se mogu postaviti direktno na radionici, ili pismenim putem do početka radionice, na mail office@ihis-nutricionizam.rs.

Radionica je namenjena svima koji pišu deklaracije: proizvođačima, izvoznicima i uvoznicima prehrambenih proizvoda i suplemenata, državnim organima, istraživačima, referentnim laboratorijama i drugim zainteresovanim licima.

Program radionice možete preuzeti u .pdf formatu.

Prijave se vrše popunjavanjem ovog dokumenta i slanjem na office@ihis-nutricionizam.rs do 16. aprila 2014. godine!

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.