When:
12/12/2013 all-day
2013-12-12T00:00:00+01:00
2013-12-13T00:00:00+01:00
Where:
Robna kuća Beograd, II sprat
Knez Mihailova 5
Beograd
Srbija
Cost:
11.000 RSD (3.500 RSD studenti)
Packtivity3 @ Robna kuća Beograd, II sprat

Packtivity je jednodnevna konferencija o dizajnu pakovanja koja okuplja najbolje praktičare iz oblasti packaging dizajna. Tema treće po redu konferencije Packtivity  je ODRŽIVOST.

Kao specijalan gost konferencije Packtivity3 dolazi nam Wolfgang Niederl iz multidisciplinarne dizajn agencije MOODLEY BRAND IDENTITY iz Graca i Beča, Austrija, kao i Katie Taylor iz čuvene agencijske mreže LANDOR , Hamburg, Nemačka. Od gostiju iz regiona sa nama će biti Igor Manasteriotti i Mia Marić  iz hrvatskog dizajn studija MANASTERIOTTIMARIĆ.

.

Pored održavanja konferencije raspisan je i KONKURS ZA NAJBOLJI DIZAJN PAKOVANJA PROIZVODA U SRBIJI ZA 2012/13 (realizovano i nerealizovano rešenje pakovanja).

Konkuriše se u šest kategorija za nagrade “PACKTIVITY AWARDS” i “GRAND PRIX” (za realizovana i nerealizovana pakovanja) koje dobijaju najbolje dizajnirana pakovanja po izboru internacionalnog žirija. Pakovanje koje osvoji “GRAND PRIX ZA NAJBOLJI DIZAJN PAKOVANJA PROIZVODA U SRBIJI ZA 2012/13” dobija i pečat “Best Pack 2012/13”.

  • Od ove godine uveden je i poseban GRAND PRIX za kategoriju „Best Supermarket Pack“ sa idejom da se posebno nagradi najbolje pakovanje proizvoda široke potrošnje
  • Radovi pristigli u svim kategorijama za realizovano pakovanje, konkurišu i za GRAND PRIX – BEST SUPERMARKET PACK 2013!

Organizator

Autor projekta, organizator i producent konferencije Packtivity je Udruženje “Srpska dizajn platforma” – Designed.rs.

Prva Packtivity konferencija pod naslovom “Packaging design – polazna osnova za uspeh proizvoda na tržištu” održana je 24. septembra 2010. godine u Hotelu Holiday Inn u Beogradu.

Prvi nacionalni konkurs za najbolji dizajn pakovanja proizvoda i druga po redu konferencija održani decembra 2012. postigli su neočekivan uspeh:

  • Preko 150 učesnika konferencije iz celog regiona
  • Preko 80 prijavljenih pakovanja
  • Preko 100 medijskih izveštaja
  • Međunardni žiri sastavljen od profesionalnih dizajnera i stručnjaka za marketing i komunikacije dodelio je 5 priznanja za najbolji dizajn pakovanja proizvoda i dva Grand Prix-a (za realizovano i nerealizovano pakovanje)
  • Pactivity2 je dobitnik priznanja „Naj dizajn 2012“ (Noć reklamoždera)
  • Održan je niz stručnih predavanja o dizajnu pakovanja proizvoda i iskustvima sa konferencije stručnoj javnosti
  • U široj javnosti pokrenuta je tema i pitanje značaja pakovanja proizvoda za ukupnu ekonomiju

O autoru/ki

marketing ITD

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.