When:
21/05/2014 – 23/05/2014 all-day
2014-05-21T00:00:00+02:00
2014-05-24T00:00:00+02:00
Where:
Svečana sala Fakulteta tehničkih nauka
Novi Sad
Serbia
Cost:
Besplatno
PDP Conference - BEYOND @ Svečana sala Fakulteta tehničkih nauka | Novi Sad | Vojvodina | Serbia

Šesto izdanje međunarodne konferencije PDP održaće se od 21. do 23. maja 2014. na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. PDP je trodnevna konferencija na kojoj se održava serija predavanja renomiranih autora i stručnjaka iz oblasti koje grade akronim u nazivu manifestacije – štampe, dizajna i fotografije (eng. print, design, photography). Pored predavanja, na manifestaciji se održavaju radionice, izložbe i prezentacije studentskih radova. 

Tema konferencije

Konferencija PDP 6 se bavi narednim korakom u štamparstvu, dizajnu i fotografiji što je definisano kroz ovogodišnju temu pod nazivom BEYOND. Ovom temom se postavlja pitanje šta je budućnost štamparstva i na koji način može da bude unapređena kreacija grafičkog proizvoda.

Predavači

Predavanja će se održati na dve lokacije – prva dva dana u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka, a trećeg dana u klubu Quarter. Izložbe studenata i renomiranih autora će biti postavljene na nekoliko lokacija u gradu.

Jedan od do sada najavljenih predavača je Bratislav Milenković, ilustrator i dizajner čiji rad možete pronaći u svetski poznatim časopisima poput The New York Times, Financial Times, Computer Arts, Cap&Design, Wired, itd. Bratislav će se publici predstaviti i izložbom „Slova“ u galeriji UPIDIV-a.

Među predavačima je i Nenad Dodić, art direktor marketing agencije McCann Beograd. Pored profesionalnog angažovanja u domenu advertajzinga, Nenad svoju ogromnu krativnu energiju prenosi na privatne projekte u domenu ilustracije, animacije i skulpture. Jedan je od rethih umetnika na ovim prostorima koji radi u domenu Toy dizajna, trenutno veoma popularne oblasti u svetu. Upravo radovi iz ove oblasti biće predstavljene na izložbi u SKC Fabrika.

Najavljeno je i predavanje jednog od najistaknutijih dizajn studija – Metaklinika. Lazar Bodiroža i Nenad Trifunović su osnivači ovog studija koji je, osim delovanja u polju kreativnih usluga, veoma aktivan u domenu kulturnih inicijativa i produkcije.

Specijalni gost konferencije biće austrijski dizajn studio Elastik. Šarmantne, dosetljive, a pre svega iskrene kreacije ovog studija, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Tako oni stvaraju fontove, ilustracije, kape, spotove, animacije, reklamne postere, identitete, a osnovni princip u svakom radu im je „Dok se dobro osećamo“.

Studentski konkursi / putujuća izložba

U okviru konferencije organizovan je i studentski konkurs za putujuću izložbu. Konkurs je nedavno završen, a pristiglo je preko 1 500 studentskih plakata i fotografija iz 12 zemalja sveta – Austrije, Brazila, Danske, Indije, Italije, Kine, Velike Britanije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Ove godine je izložba dobila putujući karakter, pa će nakon PDP konferencije biti predstavljena na EXIT festivalu, na izložbi u Sao Paolu i na sarajevskom SOS dizajn festivalu.

Prisustvo na PDP konferenciji je besplatno. Za dodatne informacije o događaju kao i programu koji će biti naknadno objavljen, možete pratiti na našoj Facebook stranici, Twitteru  ili na web stranici www.pdp.rs.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.