When:
27/11/2014 – 28/11/2014 all-day
2014-11-27T00:00:00+01:00
2014-11-29T00:00:00+01:00
Where:
Portorož
Slovenia
Cost:
od 410 EUR
Sempl 16 @ Portorož | Piran | Slovenia

SEMPL, konferencija namenjena prezentaciji aktuelnih medijskih trendova u jadranskom regionu, odnosno analizi strane i domaće dobre prakse, održava se šesnaesti put 27. i 28. novembra u Portorožu.

Ovogodišnja konferencija SEMPL sa sloganom „Preporođeni“ (Reborn) u središte postavlja ponovo rođenje grane koja se posle prvih nesigurnih koraka već postavila na noge. Namenjena je svima koji rade u medijima, sa medijima ili za medije i svima onima koji kreiraju medijske trendove i ponašaju se u skladu sa njima.

Organizator, agencija Media Pool, najavljuje dolazak velikih imena iz sveta medijskih komunikacija. Kakvi su trendovi u medijsko-komunikacionoj grani kako u svetu tako i u našem regionu, učesnici konferencije SEMPL saznaće od američkog „lovca na trendove“ Daniela Levina koga su u televizijskoj kući CNN opisali kao najvećeg „cool gurua“. Levine, inače direktor njujorške firme za savetovanje The Avant-Garde Institute, urednik je i internet portala Wikitrend.org, gde pomoću ekipe od više stotina ljudi objavljuje najnovije ideje, proizvode i iskustva iz celog sveta.

Uvek u trendu je i Ralph Van Dijk, svetski autoritet u oblasti radijskog oglašavanja. Otkako je za svoj prvi radijski oglas 1987. godine dobio uglednu nagradu za oglašavanje Clio, čitavim srcem je predan mediju i strasno ga zagovara na kreativnim radionicama i predavanjima po celom svetu.

Predavačem koji inspiriše smatra se i Amerikanac Patrick Galvin, suosnivač preduzeća The Galvanizing Group. Profesionalni govornik, stručnjak za odnose sa javnošću i odnosni marketing je kao glavni motivator (ili »chief galvanizer«, kao što sebe opisuje), stotinama pojedinaca i preduzećima pomogao da povećaju kredibilitet, primećenost i prodaju. Na Semplu će se posvetiti moći marketinga od usta do usta (tzv. WOM-marketing).

Kako da firme kormilare u razdrobljenom digitalnom svetu, objasniće stručnjak za digitalni marketing Marta Klepka. Ona je u reklamnoj grupi Publicis Group direktorka razvoja i inovacija za Srednju i Istočnu Evropu, a osim toga je i regionalna direktorka Publicisovog istraživačkog centra VivaKi Nerve Centre, gde vodi računa o razvoju globalnih digitalnih alata i tehnologija u regionu.

Među članovima žirija za nagrade Sempler su svake godine najistaknutiji medijsko-komunikacioni stručnjaci iz jadranskog regiona.

Ovogodišnji žiri će voditi Vesna Beganović, osnivač i direktorka medijske agencije Via Media iz BiH, a osim nje projekte će ocenjivati i Aleksandar Poznanić, direktor marketinga u srpskom preduzeću Jaffa Crvenka, Ivan Stanković, vlasnik i direktor srpske marketinške agencije Communis DDB, Vanja Blumenšajn, suvlasnik i kreativni direktor hrvatske reklamne agencije Señor, Marina Čulić Fischer, izvršna partnerka u hrvatskoj agenciji Dialog komunikacije i glavna izvršna direktorka digitalne agencije Proximity Zagreb, Sašo Dimitrievski, partner u slovenačkoj agenciji Pristop, Polona Javornik, izvršna direktorka medijskih agencija OMG i OMD Slovenija, Aleksandra Kregar Brus, direktorka marketinga u Atlantic Grupi, i Mario Lovrić, izvršni direktor medijske agencije Universal McCann iz Zagreba.

Medijski stratezi, kompanije i mediji mogu svoje radove da prijave u sledećih šest takmičarskih kategorija:

A – strateška primena media miksa
B – inovativna primena komunikacionog kanala
C – najbolja ciljana akcija
D – najbolja iskustvena akcija
E – najbolji izbor digitalnog okruženja
F – najbolja akcija na društvenim mrežama

 

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.