When:
30/05/2015 – 01/06/2015 all-day
2015-05-30T22:00:00+00:00
2015-06-01T22:00:00+00:00
Where:
Hotel Mediteran
Bečići
Montenegro
Cost:
Od 100€

Spark.me, najveća regionalna konferencija posvećena poslovanju i inovacijama na internetu i internet marketingu, održaće se po treći put 31. maja i 1. juna 2015. godine u hotelu Mediteran u Bečićima, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o., agenta registracije nacionalnog .ME domena.

Ramon-De-LeonSpark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mestu okuplja lidere iz poslovnog sveta, sveta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Spark.me je interaktivna konferencija koja je dizajnirana da oslobodi kreativnost učesnika, da im omogući da unaprede svoje znanje zahvaljujući međunarodno priznatim govornicima, da ih podstakne da unaprede svoje poslovanje, kao i da ih inspiriše da sami osmisle i započnu nove biznis ideje.

Prvi potvrđeni predavač na Spark.me konferenciji je ekspert za društvene medije iz Čikaga, Ramon De Leon, pionir kada su u pitanju online prodaja i upotreba interneta u cilju poboljšanja poslovanja.

 

Kao internet marketing menadžer šest Domino’s Pizza lokala, povećao je prodaju za 50%, i doprineo stvaranju biznisa koji godišnje zarađuje preko 7 miliona dolara. Zbog velikog iskustva i energije kojom zrači na sceni, izuzetno je tražen kao govornik širom sveta. Predavao je na raznim događajima kao što su INBOUND u Bostonu, CMO Asia Summit u Kini, TechCrunch u Rimu, LeWeb u Parizu i ad:tech u Sidneju.

Drugi najavljeni predavač je profesor J.B. Kassarjian, koji predaje menadžment na Babson College (Boston, SAD) i ima titulu profesor emeritus na poslovnoj školi IMD (Lozana, Švajcarska). Ranije je bio profesor na Harvardskoj školi biznisa (Boston, SAD), kada je, između ostalog, radio i na uspostavljanju poslovnih škola pod okriljem ove institucije u Iranu i na Filipinima.

J.B. Kassarjian

Profesor Kassarjian je angažovan i kao konsultant većeg broja privatnih i javnih organizacija u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Aziji, posebno u oblastima upravljanja promjenama, strategijskog restrukturiranja i izgradnje timova zaduženih za strategijsko upravljanje. Njegov paket studija slučajeva, “Sony Europa (A), (B) i (C)”, dobio je nagradu EFMD kao najbolji studijski slučaj u oblasti upravljanja promjenama u 1999. godini, dok je studija slučaja “Shaping Spaarbeleg: Real and Unreal” nagrađena 2000. godine kao najbolja u kategoriji opšteg menadžmenta u izboru ECCH/Business Week.

Timo Vuorensola

Treći predavač je Timo Vuorensola, filmski režiser iz Finske. Na svom prvencu, „Star Wreck: In The Pirkinning“, Vuorensola je radio punih sedam godina, a film je u međuvremenu dostigao kultni status i downloadovan je preko osam miliona puta sa zvaničnih torenta. Njegov drugi film, naučno-fanastična komedija pod nazivom Iron Sky, nas vodi kroz priču o nacistima koji dolaze na Zemlju sa Tamne strane Mjeseca.

Vuorensola trenutno radi na nastavku ovog filma, a premijera se najavljuje za 2017. godinu. Sve svoje filmove Vuorensola finansira kroz crowdfunding. Vuorensola takođe režira kratke filmove, muzičke spotove i reklame. Uvek je zainteresovan za pronalaženje novih načina za rad u filmskoj industriji i veruje da internet može da pruži brojne zanimljive mogućnosti koje mogu da zamijene tradicionalne modele produkcije.

Tine  Thygesen

Četvrti predavač je Tine Thygesen preduzetnica i inovatorka iz Danske. Jedan je od osnivača startupa Everplaces, gdje je do novembra 2014. godine bila izvršna direktorka. Osnovala je i vodila četri tehnološke kompanije, a bila je član borda direktora velikog broja preduzetničkih organizacija.

Jedan je od 10 najboljih evropskih predavača u oblasti tehnologije, prema izboru kompanije Bizzabo. Organizacija Girls in Tech ju je izabrala među Top 100 žena u Evropi u sferi tehnologije.

Thygesen ima 10 godina međunarodnog iskustva u stvaranju novih proizvoda u tehnološkoj industriji – živjela je u šest država i radila u 15 zemalja. Radila je u svim fazama razvoja prozivoda – od ideje i analize trzišta, preko stvaranja timova i prikupljanja investicija, do upravljanja brendom.

Peti potvrđeni predavač je Steli Efti, on je suosnivač i izršni direktor Close.io, kompanije koja nudi platformu za mala i srednja preduzeća za upravljanje odnosima sa klijentima u oblasti prodaje. Close.io je prošao kroz program čuvenog startap akceleratora i inkubatora iz Kalifornije, Y Combinator.

Steli Efti

Efti je veoma ambiciozna, prodorna i snalažljiva osoba i važi za jednog od glavnih mahera za prodaju u Silicijumskoj dolini. Savjetnik je brojnih startapova i preduzetnika, a pomogao je u razvoju više od 200 startupova. Autor je priručnika o prodaji, The Ultimate Startup Guide To Outbound Sales.

Šesti potvrđeni govornik je čovek koga svi dobro znamo Peter Sunde – jedan od suosnivača The Pirate Bay.

Peter Sunde Kolmisoppi je skandinavski haker/aktivista, koji radi na projektima koji imaju potencijal da promene društvo. Posebno ga interesuju pitanja autorskih prava u digitalnom dobu, privatnosti na internetu i slobode informacija. Sunde je objasnio svoju borbu protiv sistema i centara moći:

“Današnji režimi koji zagovaraju zaštitu autorskih prava pokušavaju da ospore digitalni duh. Jedino slobodan pristup informacijama i znanju može da unapredi naše društvo.”

Sunde je najpoznatiji kao suosnivač The Pirate Bay, švedskog veb sajta koji indeksira BitTorrent fajlove, a čiji je slogan – “Najotporniji BitTorrent sajt na svijetu” (kasnije promijenjeno u “Najotporniji BitTorrent sajt u galaksiji”).

Peter Sunde

Prvu optužbu za kršenje autorskih prava Pirate Bay je dobio 31. maja 2006. godine od strane Američke filmske asocijacije (MPAA), zbog odgovornosti za pomaganje u činenju dostupnim sadržaja zaštićenog autorskim pravima.

Tada je švedska policija zaplenjenila servere Pirate Baya. Osnivači Pirate Baya, Peter Sunde, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm i Carl Lundströ, su 17. aprila 2009. godine, posle samo devet dana suđenja, proglašeni krivim za pomaganje u kršenju autorskih prava i osuđeni na jednu godinu zatvora i plaćanje kazne od oko 3,1 miliona evra.

Nakon žalbe, 26. novembra 2010. godine, švedski apelacioni sud je umanjio zatvorsku kaznu na osam meseci, ali je povećao novčanu kaznu. Sunde je uhapšen 31. maja 2014. godine – tačno osam godina nakon što je policija zaplenila servere Pirate Baya. Proveo je pet meseci iza rešetaka i pušten je u novembru iste godine, iako je prvobitno bilo rečeno da će izdržavati kaznu u trajanju od osam meseci.

„Zatvor je pomalo poput autorskog prava. Moćnici mogu da zloupotrebe svoju moć zbog toga što se većina običnog naroda ne zamara tim pojmovima. Boravak u zatvoru samo je ojačao moja politička uverenja. Znao sam i pre da sistem ne funkcioniše, ali sada znam do koje mere.“, rekao je Sunde.

Sunde je takođe suosnivač Flattr, prvog pravog servisa za mikroplaćanja (mikrodonacije), kao i suosnivač Heml.is Messenger, disruptivne, anonimne aplikacije za razmjenu šifrovanih poruka preko interneta

Sedmi i osmi potvrđeni predavači dolaze u paketu. Jennifer Buxton je međunarodni ekspert u oblasti životnog stila. Poreklom je iz Tekasa (SAD), a trenutno je živi u Crnoj Gori. Glavna i odgovorna urednica Real Posh Mom, online zajednice majki blogerki i zaljubljenica u hranu i modu. Od nedavno je i urednica Meanderbug.com, sajta koji promoviše turizam u Jugoistočnoj Evropi.

Jennifer Buxton and Jeffrey Buxton

Jeffrey Buxton je sistem inženjer koji ima 20 godina iskustva u oblasti informacione tehnologije, aeronatike i astronautike. Zaljubljenik je u tehnologiju. Poreklom je iz Arizone (SAD), a trenutno živi u Crnoj Gori. Tehnički direktor je u Meanderbug.com

Gospođa i gospodin Buxton će održati zajedničko predavanje na temu – “Ljepotica i zvijer – marketing sadržaja i/ili optimizacija sajta za pretraživače”. To će biti prva zajednička Spark.me prezentacija od kada ova prestižna konferencija postoji.

Pankaj Ghemawat 1
Deveti potvrđeni govornik ovogodišnje SPARK.ME konferencije je Pankaj Ghemawat, jedan od vodećih svetskih autoriteta u oblasti globalne strategije. Ghemawat je profesor menadžmenta i strategije i direktor Centra za globalizaciju edukacije i menadžmenta na Stern poslovnoj školi Univerziteta u Njujorku, kao i profesor globalne strategije na IESE Poslovnoj školi u Barseloni.

U periodu od 1983. do 2008. godine je bio profesor na Harvardskoj školi biznisa (Boston, SAD), a 1991. godine je postao najmlađi redovni profesor u istoriji ove najpoznatije poslovne škole na svetu.

Ghemawat je takođe najmlađi menadžment guru koji se našao u vodiču najvećih svetskih menadžment mislilaca, koji je 2008. godine objavio ugledni poslovni časopis, The Economist. Nalazi se na 11. mjestu Thinkers50 liste koja svake druge godine rangira svetski priznate stručnjake za menadžment.

Kako navodi časopis The Economist, Ghemawatova najnovija knjiga, “World 3.0”, predstavlja “trezven pogled na globalizaciju, koju bi bi trebalo da pročitaju svi koji žele da razumeju ovaj najvažniji ekonomski proces našeg doba”.

Ghemawat je glavni autor DHL Globalnog indeksa povezanosti (DHL Global Connectedness Index), publikacije koja svake druge godine donosi detaljnu analizu stanja procesa globalizacije širom sveta.

 

Deseti potvrđeni govornik je Amy Guttman Ona je novinarka iz Londona koja, za veb sajt Forbes Entrepreneurs, piše o preduzetništvu i preduzetnicima u razvijenim zemljama, kao i u zemljama u razvoju.

Amy Guttman - Photo 2-1Savremena kultura, svetski događaji i ideje koje dovode do značajnih promjena u društvu su ono što je najviše interesuje. Guttmanova ima 20-ogodišnje iskustvo kao novinarka na televiziji, radiju i štampanim/digitalnim medijima.

Novinarski posao ju je vodio od SAD, preko Evrope, sve do Bliskog Istoka i Afrike, a radila je kao dopisnik za CBS News, PRI, NPR, BBC, Al Jazeera, Monocle, The Atlantic i mnoge druge poznate medijske kuće.

Jedanesti potvrđeni govornik je Christopher Fabian. Suosnivač i jedan od lidera svetski poznatog odjeljenja za inovacije u okviru UNICEF, vodeće međunarodne organizacije koja se brine o kvalitetu životnog standarda dece i omladine.

Fabian veruje da tehnologija nije krajnji rezultat procesa inovacija, nego ključni pokretač novog načina razmišljanja o problemima razvoja.

U fokusu UNICEF Odjeljenja za inovacije je istraživanje i razvoj koje se odnosi na rešavanje izazova u bliskoj budućnosti u sredinama u kojima vladaju najteži uslovi za život na svetu.

Odjeljenje je dobilo brojna međunarodna priznanja – njihov pronalazak je uvršten među 50 najboljih pronalazaka u 2011. godini u izboru časopisa „Time“, osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na takmičenju Američkog udruženja za industrijski dizajn u 2012. godini, proglašeni su za jedan od tri najbolja projekta otvorenog koda u izboru kompanije Redhat 2012. godine i izabrani su za jednu od najinovativnijih organizacija na svetu prema časopisu „Fast Company“ u 2014. godini.

christpher Fabian 1

Fabian obilazi svet u potrazi za ljudima koji mogu da promene društvo – pronalazi, mentoriše i promoviše lokalne lidere, dizajnere i inovatore.

Predavao je na Univerzitetu u Njujorku, Univerzitetu Kolumbija, Harvardu i Indijskom tehnološkom institutu u Delhiju. Prije nego što se priključio UNICEF timu 2006. godine, Fabian je predavao u Libanu, a pokrenuo je i nekoliko startapova u Istočnoj Africi i Egiptu.

Časopis „Time” je 2013. godine uvrstio Fabiana na prestižnu listu 100 najuticajnijih ljudi u svetu.

Ostalo je nedelju dana do konferencije i line up predavača dobija konačan oblik. Jedanesti potvrđeni govornik je Paul Papadimitriou. On je osnivač Intelligencr, kompanije koja pomaže organizacijama u formulisanju i implementaciji inovacionih strategija.

Radio je na uspostavljanju inovativnih mobilnih ekosistema u Evropi i Kini, a sarađivao je sa organizacijama kao što su – Microsoft, Bell Labs, SABMiller, Criteo, Siemens, Evropska unija i Međunarodna unija za telekomunikacije (specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija za telekomunikacije).

Paul Papadimitriou - Photo - 3

Predavao je na konferencijama širom svijeta – u Atini, Londonu, Bukureštu, Tokiju, Manili, Singapuru, Bangkoku, Njujorku i Ostinu. Jedan je od voditelja LeWeba, jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih informacionim tehnologijama.

Papadimitriou je poreklom Švajcarac, Grk i Finac. Živio je u Ženevi (Švajcarska), Manili (Filipini), Tokiju (Japan) i Limasolu (Kipar), a sada je stanovnik Londona (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Dave Birss

Ostalo je nekoliko dana do početka konferencije, a Spark.Me organizacioni tim i dalje najavljuje sjajne predavače koje ćemo imati prilike da slušamo.

Dvanesti potvrđeni govornik je Dave Birss – glavni i odgovorni urednik thedrum.com, najvećem marketinškom sajtu u Evropi.

Voditelj je emisije “The Day Before Tomorrow”, koja govori o tome kako tehnologija menja svet u kojem živimo – od zdravstvenog i obrazovnog sistema, do finansija i industrije zabave. Osnivač je onedaycodeschool.com, organizacije čija je misija da na jednostavan i zabavan način pomogne ljudima da nauče da programiraju.

Birss je proveo mnoge godine kao kreativni direktor nekih od najboljih i najvećih reklamnih agencija u Londonu, uključujući OgilvyOne, Poke i McCann Worldgroup. Osnivač je konsultantske kuće Additive, koja podučava i inspiriše agencije, brendove i studente kako da budu kreativniji.

Hjortur Smarason - Photo - 1

Zahvaljujući saradnji između Ministarstva održivog razvoja i turizma i kompanije doMEn, trinesti predavač na konferenciji Spark.me je Hjortur Smarason, partner u Innovation Embassy, globalnoj organizaciji koja se bavi inovacijama i društvenim preduzetništvom.

Smarason je ekspert u oblasti brendiranja turističkih destinacija, društvenih medija i inovacija u gradovima. Radio je na strategijama razvoja za neke od najudaljenijih predjela na svijetu, ali i za glavne gradove u Skandinaviji. Jedan je od osnivača međunarodne mreže eksperata u oblasti brendiranja destinacija, pod nazivom Phønix. Njegov prostor za rad je podjednako na Istočnom Grenlandu, sa pogledom na pseće zaprege i saonice, kao i šatoru u Laponiji koji pripada uzgajivaču irvasa.

Nakon ekonomske krize 2008. godine na Islandu, Smarason je bio član tima koji je predvodio projekat “House of Ideas”, čiji je cilj bio podsticanje inovacija kako bi se društvo izborilo sa iznenadnim povećanjem nezaposlenosti. Kao konsultant, radio je na stvaranju strategija vodećih međunarodnih brendova, kao što su Mastercard, Peugeot, Nokia i Ecco.

Hjortur Smarason - Wildlings

U popularnoj TV seriji „Igra prestola“ glumi jednog od Divljana (Slobodnih ljudi) koji žive u predjelima sjeverno od Zida.

Smarason je privukao pažnju medija širom svijeta eksperimentom pod nazivom – hamburger. Znajući da će 31. oktobra 2009. godine poslednji restoran na Islandu popularnog lanca brze hrane, MekDonalds, biti zatvoren, Smarason je kupio poslednji obrok u njemu – hamburger i pomfrit. Ali, njegova namjera nije bila da ih pojede, već da ih sačuva u zaštićenoj sredini. I poslije skoro šest godina, ovaj hamburger se odlično drži! Njegovo postepeno raspadanje možete pratiti uživo, na sajtu  bushostelreykjavik.com.

Objavljena je konačna agenda konferencije. 

 

Više informacija o konferenciji, načinu prijave, kotizacijama i prethodnim konferencijama možete saznati na zvaničnom sajtu na adresi www.spark.me, Facebook stranici i Twitter nalogu @sparkdotme.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.