U organizaciji SEE ICT od 15. do 19. maja u beogradskoj Savamali biće održan petodnevni festival IT preduzetništva i startapa Startit Fest, koji će ugostiti 50 mladih IT kompanija iz Srbije i Jugoistočne Evrope, brojne investitore, ali i više od 5.000 posetilaca.

Startit Fest će okupiti i predstavnike najvećih IT kompanija, kao što su Microsoft, Ericsson, Infostud, PS Tech, predstavnike ključnih evropskih fondova i akceleratora – Seedcamp, SpeedInvest i Eleven, ali i već dokazane i uspešne preduzetnike, među kojima i Branka Milutinovića iz Nordeusa, Igora Bogićevića iz Seven Bridges Genomicsa i drugih.

Ulaz na Startit Fest je slobodan, a tokom pet festivalskih dana održaće se čak 50 različitih događaja, od radionica i predavanja, do prezentacija pred investitorima, susreta, panela, a celokupan događaj upotpuniće i noćni program.

startit fest

Jedan od ciljeva ovog festivala je da okupi kreativne pojedince koji se tek upoznaju sa tehnološkim preduzetništvom, a ne samo aktivne članove startap zajednica u našem regionu, kao i da inicira pokretanje njihovih projekata.

Organizovanje Startit Festa podržava američka fondacija IEEE, nemački GIZ, Microsoft, Erste Banka, ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, kao i brojni partneri koji su prepoznali potencijal ovog događaja i ideja za koje se organizatori zalažu.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.