When:
23/09/2015 – 27/09/2015 all-day
2015-09-23T22:00:00+00:00
2015-09-27T22:00:00+00:00
Where:
Stara Tvornica Duhana
Rovinj
Croatia
Cost:
3000 HRK
Weekend Media Festival @ Stara Tvornica Duhana | Rovinj | Istria County | Croatia

Osmo izdanje Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog festivala komunikacija, održaće od 24. do 27. septembra u već svima dobro poznatom prostoru stare tvornice duhana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe. Weekend „osmica“ ove godine donosi pregršt novih, poslovnih tema s više od 130 govornika i pregršt zanimljivih i aktuelnih predavanja, panel rasprava, radionica i prezentacija.

Weekend Media Festival čvrsto se profilirao kao najveće i najuzbudljivije okupljanje komunikacijske industrije u regiji. Sa svakim novim izdanjem donosimo svjež pogled na industriju, sadržajno obogaćujemo program, a posjetitelje i širu javnost upoznajemo s najnovijim trendovima i inovacijama u područjima komunikacija, marketinga i medija. Na osmici koju vozimo ove godine zavrtit ćemo i bogat popratni program, pa neće nedostajati ni prigoda za neformalni networking u opuštenoj atmosferi“, poručio je direktor festivala Tomo Ricov na predstavljanju u Johannu Francku u Zagrebu.

Program s pogledom u budućnost. Kakvo novo poslovno okruženje nas očekuje?

Konferencijski deo ovogodišnjeg Festivala pokriva široke teme u rasponu od medija i marketinga, preko showbiza i digitala, pa sve do ključnih poslovnih pitanja u komunikacijskoj, medijskoj i drugim industrijama. Velike tehnološke promene značajno menjaju komunikacije u celom svetu. Masovni mediji gube ulogu kakvu su imali, posredovana komunikacija kroz razne uređaje i/ili medije je prisutna u svakom trenutku i potražnja, ali i proizvodnja sadržaja raste neverojatnom brzinom.

Više o programu Weekenda rekao je njegov direktor Nikola Vrdoljak, koji izdvaja nekoliko sasvim novih tema, o kojima se čak i zapadnoj Evropi, a kamoli u ovoj regiji, vrlo malo zna.

„U doba izobilja sadržaja vrijede malo drugačija ekonomska pravila. Sadržaj postaje onoliko bitan koliko ima značenja, te koliko vrijednog iskustva donosi. Sadržaj i iskustvo koje nudi Weekend Media Festival pokriva vjerojatno najuzbudljiviji dio ekonomije danas. Kroz program, govornike i radionice nastojimo pojasniti teme i trendove koje očekujemo u budućnosti te približiti nove poslovne modele koji su već tu, ali još ih možda nismo do kraja usvojili ili nam nisu posve jasni. Kao ključne teme koje će obilježiti ovaj Weekend možemo istaknuti native advertising i programmatic, jedna vruća tema koja je u Europi još u začecima, a u SAD-u postaje osnovni pristup zakupu medija. Sve što vas zanima o programmaticu objasnit će jedan od ovogodišnjih predavača festivala, Caspar Schlickum, izvršni direktor tvrtke Xaxis EMEA“,istaknuo je Nikola Vrdoljak.

Među stranim predavačima ističu se i Brian Morrissey, glavni urednik Digidaya, te Ana Andjelic iz njujorške agencije Havas LuxHub, koji će govoriti o gorućoj temi novih poslovnih modela u medijima i marketingu na tromeđi biznisa, kreativnosti i tehnologije. Dolazi nam i Piero Poli, direktor Havas Worldwide u Dubaiju, od kojeg ćemo čuti kako izgleda komunikacijski biznis u tom globalnom gradu koji se u kratkom vremenu pretvorio u jedan od novih centara svetskog biznisa i moći.

Naravno, i osmi Weekend dovodi predvodnike promena, tehnološke kompanije iz Silicijumske doline s vlastitim vizijama poslovanja u budućnosti. Svakako se ne sme propustiti predavanja Marka Deka, digitalnog stručnjaka i bankarskog konsultanta koji će izložiti svoje šokantne prognoze budućnosti bankarstva, kao ni dr. Lynne Montgomery, potpredsednice poslovne škole COTRUGLI, koja će govoriti o generaciji Y. Prošlogodišnje rasprave o restrukturiranju ključnih hrvatskih kompanija, ove godine će biti nastavljene raspravom s najzanimljivijim poslovnim ljudima iz šire regije.
Jedinstvena „hemija“ Weekenda i Rovinja

Osmi Weekend Media Festival će okupiti više od 4.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca kao i približno 350 studenata iz čitave regije – ali i šireg okruženja – a pratiće ga i gotovo 600 akreditovanih novinara. Generalni pokrovitelj je ponovno Adris grupa, kao spona između festivala i samog Rovinja.

Četvrti BalCannes i treći SoMo Borac

Regionalna revija BalCannes i nagrada SoMo Borac ostaju bliski partneri Weekend Media Festivala. BalCannes će četvrtu godinu zaredom, u saradnji s Hrvatskim udruženjem društava za tržišno komuniciranje (HURA) vrednovati najbolje agencijske projekte iz šest zemalja regije. Prijave su već započele i traju sve do 10.9. (www.balcannes.com). Svi prijavljeni radovi biće prikazani na Weekendu, a tokom cele godine biće dostupni na BalCannes Yellow Pages stranicama.

Najvažnije okupljanje digitalnih profesionalaca na Weekendu, SoMo Borac, odvija se već treću godinu zaredom. I ove godine SoMo Borac otkriva koji su najbolji regionalni digitalni projekti – biće dodeljene čak 24 statue štampane u 3D tehnologiji, u osam kategorija! Prijave za sve učesnike su besplatne i otvorene.

A prijave za ovogodišnji Weekend Media Festival su na www.weekendmediafestival.com. Požurite, jer kapaciteti stare tvornice duhana ipak su ograničeni!

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.