When:
19/09/2013 – 22/09/2013 all-day
2013-09-19T00:00:00+02:00
2013-09-23T00:00:00+02:00
Where:
Rovinj
Obala Vladimira Nazora 1
Rovinj
Hrvatska
Cost:
3000 HRK
Contact:
+385 1 644 66 21
Weekend Media Festival @ Rovinj

Šesti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održaće se ove godine od 19. do 22. septembra u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. I ovogodišnji Weekend obećava vrhunski doživljaj za svoje verne posetioce tokom sva četiri dana trajanja.

„Šestu godinu za redom Weekend okuplja više od 4 .00 domaćih i regionalnih medijskih, marketinških i PR-a profesionalaca iz cele regije, ali i brojne goste iz Europe, Amerike… Vrhunska predavanja, zanimljivi paneli, radionice i prezentacije, opušten networking, upoznavanje s aktualnim svetskim trendovima u komunikacijama i odlična zabava – na repertoaru su i ovog Weekenda“, najavljuje direktor Weeked Media Festivala, Tomo Ricov.

Ove godine Weekend će uz brojne predavače ugostiti i dr. sci. Nicolasa Kfurija, profesora Strategije u Poslovnoj školi Cotrugli, vrhunskog marketinškog stručnjaka čiji glavni interesi uključuju strateško i međunarodno poslovanje. Predaje na privatnim i javnim univerzitetima širom sveta, uključujući poslovne škole u Nemačkoj, Španiji i Meksiku. G. Kfuri sticao je iskustvo u poslu koristeći sve tehnike marketinškog miksa, razvijajući procese strateškog planiranja, procenjujući i odabirući delove tržišta te razvijajući i prenoseći strategiju pozicioniranja. Kombinaciju svojih znanja i iskustva predstaviće i na ovogodišnjem Weekendu te održati predavanje na temu uticaja društvenih mreža na marketinške procese.

„I ove godine ćemo se programom Weekend Media Festivala osvrnuti na najznačajnije događaje u medijskoj, marketinškoj i komunikacijskoj industriji u protekloj godini. Regionalni stručnjaci i vodeći ljudi industrije raspravljaće o ključnim temama, a kroz veliki broj radionica učesnici će moći steći neka nova znanja i iskustva. Kao i svake godine, fokus ćemo usmeriti i na teme šire od komunikacija, pa ćemo raspravljati i o EU kao glavnoj temi ovog leta te poslovnim strategijama i mogućnostima te pretnjama za kompanije pri ulasku na 500-milionsko tržište“, ističe Nikola Vrdoljak, direktor programa.

Obzirom na veliki značaj društvenih mreža kako u privatnom tako i u poslovnom okruženju, ove će godine na Weekendu premijerno biti održana i dodela nagrada SoMo u organizaciji magazina planb.hr te digitalnih agencija Gingernet i Jasno&Glasno. Za sve one koji su napravili mobilnu aplikaciju bez koje se ne može živeti, snimili internetski YouTube blockbuster, osmislili Instagram profil koji je melem za oči, a da pripada unutar social ili mobile kategorije, svoje radove mogu prijaviti na somo.weekendmediafestival.com, gde će ih vrhunski ugostiti i obasuti ljubavlju pomno odabran međunarodni žiri.

I ove godine Weekend i HURA nastavljaju s Balcannes revijom najboljih agencijskih projekata iz šest zemalja regije – Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, a radovi se mogu prijaviti putem www.balcannes.com/kako-sudjelovati. Uz Balcannes, još jedan od okosnica programa Weekenda 2013. je i Pogled preko plota. Za sve one koji žele saznati šta smo propustili od Weekenda do Weekenda, organizatori i ove godine dovode šest stručnjaka koji će brzo i dinamično preneti sve što moramo znati.

Prošlogodišnji Weekend Media Festival ugostio je oko 4.000 učesnika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe i Amerike, među kojima je bilo oko 500 akreditovanih novinara, te više od 100 predavača i panelista iz cele regije. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, Weekend je potvrdio poziciju mesta najboljih koncerata i partija s kojima se završava letnja sezona u Rovinju.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.