Princip etičnosti

Izuzetno nam je važno da MarketingITD.com stiče i održava kredibilitet. Zbog toga smatramo neophodnim da pojasnimo principe kojima se rukovodimo.

Konflikt interesa

Ne dajemo nikome povlašćen tretman, nezavisno od privatnih ili poslovnih veza koje ima svako od nas sa spoljnim saradnicima. Nećemo dovesti čitaoce u zabludu, i na kraju svakog teksta će biti jasno naznačeno ukoliko postoji neka povezanost autora sa kompanijom, brendom ili osobom o kojoj se govori u tekstu.

Politika pisanja recenzija (utisaka)

Kao što je uobičajeno u svetu izdavaštva, često će nam knjige o kojima pišemo recenzije obezbediti izdavači ili autori. U tim slučajevima, to će biti naglašeno na kraju svakog teksta. Napominjemo kako čitaocima, tako i izdavačima i autorima da ovaj princip poklanjanja knjiga ne utiče nikako na sud koji je iznesen u tekstu.

Takođe, isti princip i pravilo važi i za uređaje: neke od uređaja koje testiramo nam obezbeđuju proizvođači ili distributeri, i to je naglašeno na kraju teksta. Preuzimanjem uređaja na testiranje ne znači da smo preuzeli obavezu da prilagodimo svoj utisak.
[izmena: 02.04.2013.]

U pogledu događaja (konferencije, radionice, seminari i sl.), negde je uobičajeno da predstavnici medija imaju povlašćen tretman, u smislu boljih mesta za sedenje, hrane ili nekih prioriteta i drugih befenita, dok ponegde mediji nemaju nikakav drugačiji položaj od drugih posetilaca. Napominjemo da ni u jednom slučaju položaj koji budemo imali neće imati uticaj na prateći tekst koji će biti u ovoj kategoriji.

Svaki autor recenzije daje lični sud i pogled, objektivan koliko je to moguće (svaki čovek ima svoje stavove, izgrađen karakter i ličnost, i od toga zavisi ukupan utisak koji bude imao čitajući neko delo, posećujući manifestaciju i slično).

Oglašavanje

Svaki sponzorisani, oglašivački, reklamni i sl. sadržaj jasno je označen kao takav. Od ovoga se izuzimaju tzv. affliate programi (link do spoljnog sadržaja, do proizvoda ili usluge i sl.), za će koje na kraju teksta stojati napomena da su deo affiliate programa.

Studije slučaja

Studije slučaja izrađuju samostalno agencije i/ili njihovi klijenti, osim kada je drugačije naznačeno u tekstu.

Za tačnost podataka i navode u studijama slučajeva odgovorne su agencije i/ili njihovi klijenti. [izmena 05.08.2013.]